Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:22:32

Місцеві громади Чернігівщини отримали понад 320 мільйонів гривень плати за землю

31.05.2019   16:46Агенцiя

До бюджетів місцевих громад Чернігівщини за п’ять місяців надійшло понад 320 мільйонів гривень плати за землю. Це на 29 відсотків або на 72 мільйони гривень більше відповідного періоду минулого року.

Затверджені територіальними громадами показники доходів бюджетів від сплати земельного податку в цілому по області перевиконано на 20 відсотків, додатково бюджети отримали 52 мільйони гривень земельного податку, повідомляє ГУ ДФС в Чернігівській області.

Надходження від плати за землю зростають завдяки процесу децентралізації, проведенню нормативно-грошової оцінки землі, перегляду органами місцевого самоврядування ставок податку, своєчасному укладенню та подовженню договорів оренди у відповідності до вимог діючого законодавства.

Майже 94 відсотки загальної суми надходжень (301 млн гривень) сплачено підприємствами, установами та організаціями за користування земельними ділянками державної та комунальної власності. Підприємці забезпечили надходження плати за землю та орендної плати до бюджетів територіальних громад у сумі 15 млн гривень. Ще 4,4 млн грн. громадянами сплачено за використання землі.

Наразі, з метою виявлення резервів зі збільшення надходжень до місцевих бюджетів, фахівцями ГУ ДФС області проводиться операція «Урожай», яка розпочалася у травні поточного року. Метою проведення операції є повнота нарахування і сплати податків, неухильне виконання землевласниками вимог чинного законодавства, яке регулює земельні та трудові відносини, оплату праці.

                                          

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.