Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:28:17

Роботи з ямкового ремонту

06.05.2019   17:09Агенцiя

У Чернігівській області на автошляхах державного значення підрядні організації ліквідували 106506 квадратних метрів аварійних вибоїн (це 879 км доріг).

З них 96080 кв.м ямковості - на дорогах міжнародного, національного та регіонального значення, 10426 кв.м - на дорогах територіального значення.

Роботи з ямкового ремонту цього сезону вже розпочато на ділянках автошляхів (М,Н,Р):
- М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі (97%)
- М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ (100%)
- Н-07 Київ-Суми-Юнаківка
- Н-27 Чернігів-Мена-Сосниця-Грем'яч
- Н-28 Чернігів-Городня-Сеньківка
- Р-56 Чернігів - Пакуль - контрольно-пропускний пункт “Славутич” - Чорнобиль (з під’їздом до м. Славутича)
- Р-61 Батурин - Конотоп - Суми
- Р-65 КПП “Миколаївка” - Семенівка - Новгород-Сіверський - Глухів - КПП “Катеринівка”
- Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин
- Р-69 Київ-Вишгород-Десна-Чернігів
- Р-82 Сосниця - Короп - /М-02/
- Р-83 Славутич-Любеч-Ріпки-/М-01/-Городня-/Н-28/-Сновськ-Корюківка-Семенівка- Костоборів-Чайкине-/Н-27

А також на окремих дорогах територіального значення.

Ямковий ремонт - це вимушений захід для усунення деформацій покриття, необхідний для забезпечення безпечного руху автотранспорту та захисту дорожнього одягу від подальшого руйнування.

У квітні в Чернігівській області на дорогах державного значення розпочато роботи з ремонту тріщин з розшивкою та герметизацією. Станом на 2 травня загерметизовано 5575 метрів погонних тріщин.

Ремонт тріщин - один із заходів, який дозволяє запобігти руйнуванню дорожнього покриття. Тріщину розкривають спеціальною машиною для обробки. Очищують та обезпилюють стиснутим повітрям. Прогрівають кромку за допомогою теплового списа з п’єзопідпалом. За допомогою плавильно-заливальної машини розігрівають мастику заповнюють нею тріщину. Далі відремонтовану залиту тріщину присипають цементом або щебенем.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.