Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:25:17

В Чернігові нагородили переможців регіонального конкурсу "Підприємець року 2018"

10.09.2018   13:18Агенцiя

Цьогоріч незалежне журі визначило переможців у 7-и номінаціях:

Зокрема, за нижченаведеним списком номінацій у переможці вийшли:

1. «За високий прогрес в експорті продукції»: ПрАТ "Тера", ТОВ "Компанія "Стимул-Інвест", а також ТОВ "Прилуцький завод "Білкозин", який визнано кращим у даній позиції.

2.«За високий внесок в інвестиційну діяльність»: Фітнес-клуб "Кіслород", ТОВ ВВ - ТМ"Лібраріум", але перед у цій номінації було віддано ТОВ "Італтекс Меріно".

3. «За високі показники в розвитку виробництва»: ТОВ "Кореп Україна", ТОВ "Лавіс Груп", проте найефективнішим в зазначеному напрямку бізнесової діяльності обрано ПП "Альтеп-Центр".

4.«За високі здобутки в розвитку послуг»: ТОВ "Балу", Салон краси "Нефертіті", Фітнес-клуб "Кіслород", та все ж найпотужнішим в зазначеній номінації назвали ТОВ "Племінне господарство "Бреч".

5.«За високі досягнення в розвитку малого та середнього бізнесу»: СТО "Мотор"; Інта Дизайн Студія, а серед них ліпшим із кращих оголосили ТОВ "ВТП "Облагропостач".

6.«За успішний старт підприємницької діяльності»: ТМ "Шаліз" та Компанія "YO! Sweets", ведучою ж фірмою визнали другу за списком.

7.«За високі здобутки в підприємництві, що очолюється жінками»: Тетяна Глєбова та Школа манікюру "Вікторі", Тетяна Здор та ТОВ "Ліга", однак кращими в конкурсі визнані Яна Старікова та СТО "Мотор".



Довідково:


За даними фінансової звітності, великі та середні підприємства Чернігова (крім підприємств сільського господарства, банків та бюджетних установ) у січні–червні 2018 року отримали прибутковий фінансовий результат (сальдо) до оподаткування в сумі 144 млн грн.

99% всіх господарюючих суб’єктів у Чернігові – підприємства малого та середнього бізнесу. Фактично малим на середнім бізнесом займається 28% працездатного населення – 58 тисяч чоловік (тобто, майже третина). Це ФОП, їх наймані працівники, робітники малих та середніх підприємствах. У І півріччі 2018 року малим та середнім бізнесом сплачено 356 млн грн податків у бюджет міста. Це 61% від всіх надходжень.

У Чернігові за останні 2 роки запрацювали додаткові стимули для бізнесу:
    підприємствам-експортерам відшкодовується до 50 тис. грн витрат за участь у виставково-ярмаркових заходах за кордоном (у 2017-2018 роках такі кошти отримали 6 підприємств на загальну суму 210 тис грн);
    встановлено граничний розмір пайової участі замовників у розвитку інфраструктури міста для будівель промислового призначення - 0,01% (укладено 19 договорів);
    для фізичних осіб-підприємців ІІ групи ставка єдиного податку зменшена з 20% до 18%;
    діє ставка земельного податку для земель промисловості, транспорту та будівництва – 1% від нормативно-грошової оцінки (з у рахуванням пільги 1/3 на поточний рік).

Також прийнята Програма підтримки малого та середнього підприємництва у Чернігові на 2017-2020 роки. У рамках документу запущено інформаційну кампанію «Чернігів, купуй рідне!», проводяться навчальні семінари для вже працюючих підприємців та тих, які бажають розпочати власний бізнес, надається підтримка щорічному Бізнес-фесту «Разом до успіху».
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.