Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:20:38

За користування землею платники Чернігівщини сплатили майже 194 млн. грн.

10.12.2013   12:46

Як повідомив заступник начальника ГУ Міндоходів у Чернігівській області Іван Тумарченко з початку року платники Чернігівщини сплатили 193,9 млн.грн. земельного податку та орендної плати за землю, що на 14 млн.грн. більше аналогічного періоду минулого року.

Нагадуємо, юридичні особи та фізичні особи-підприємці, якими подано податкові декларації з плати за землю на 2013 рік, сплачують плату рівними частками щомісячно протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) періоду.

За нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі, платник подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися такі зміни. При цьому, податкове зобов’язання за новою податковою звітністю, у тому числі за нововідведені земельні ділянки, сплачується щомісячно протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця, в якому відбулись зміни (ст. 286.4. Податкового кодексу України-ПКУ).

Для фізичних осіб-громадян обов’язок сплатити земельний податок чи орендну плату за землю у випадку переходу права власності на земельну ділянку від одного власника до іншого, чи набуття прав на оренду землі, виникає з місяця, в якому у нового власника, орендаря виникло право власності чи оренди.

При цьому, територіальний орган Міндоходів за місцем знаходження земельної ділянки надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику, орендарю після отримання інформації про перехід права власності, оренди (ст. 286.5. ПКУ).

Платники, об’єкти та база оподаткування, порядок і терміни сплати за землю зазначені у розділі ХІІІ «Плата за землю» Податкового кодексу України.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини