Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:44:40

Гігант повертається: Білкозин відновлює виробництво

06.07.2013   13:20Агенцiя

Гігант харчової промисловості повертається! Прилуцький завод "Білкозин", єдиний в Україні та один із дванадцяти у світі з виробництва колагенової оболонки, відновлює виробництво: 26 червня після кількарічної перерви запущено дві виробничі лінії в цеху № 2.

Як повідомив "ВЧ" заступник міського голови Прилук Олександр Сивенко, це лише початок. Уже після 9 липня в планах керівництва ТОВ "Прилуцький завод "Білкозин" - запуск п'яти ліній, що вироблятимуть оболонку для сосисок. І наприкінці цього місяця має відбутися офіційне відкриття виробництва.

За словами генерального директора підприємства Олександра Чернолуцького, наразі штат працівників заводу - 400 чоловік. Здебільшого це ті, хто і раніш трудився на "Білкозині". До кінця 2013-го колектив розшириться до 640 чоловік. Також Олександр Романович запевнив, що до грудня підприємство вийде на 80% своєї потужності. А це 120 мільйонів погонних метрів оболонки на рік.

Відновлення виробництва на заводі "Білкозин", - прокоментував подію Олександр Сивенко, - позитивно вплине на розвиток не тільки Прилук, а й усієї Чернігівщини. По-перше, це робочі місця. По-друге, значні надходження до бюджету. По-третє, зростання обсягів промислового виробництва. Тож не дивно, що ситуація на "Білкозині" перебуває на особистому контролі облдержадміністрації.

До речі, всі обіцянки Олександра Чернолуцького щодо термінів відновлення виробництва виконуються. Наприкінці лютого-на початку березня поточного року шляхом аукціону було придбано основний майновий комплекс старого заводу "Білкозин". У другій половині квітня розпочалися відновлювальні роботи, завезення сировини, ремонт існуючого обладнання. І от дійшла черга до запуску виробництва.

Також приємно відзначити, що у новоствореного ТОВ "Прилуцький завод "Білкозин" заборгованість по зарплаті, відрахуванням до Пенсійного фонду, сплаті податків тощо відсутня.

Під час екскурсії, проведеної 26 червня для партнерів, постачальників та споживачів, "Білкозин" презентував нові види своєї продукції, що випускатиметься тільки в Прилуках.
Уже найближчим часом має розпочати роботу цех №3. Отже, на одне діюче підприємство в нашому регіоні стане більше.

Андрій Гончар, газета "Відомості Чернігівщини"
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини