Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 4 березня, 18:46:17

Держпродспоживслужба Чернігівщини контролює запровадження у закладах освіти нового Санітарного регламенту

23.01.2021   10:03Агенцiя

Зокрема, 21 січня відбулась онлайн-нарада з керівниками закладів освіти Менської міської ради. Йшлося про особливості вимог Санітарного регламенту при організації харчування в закладах загальної середньої освіти, в тому числі стосовно безпечності та якості харчових продуктів, і складання перспективного двотижневого меню відповідно до вимог нового документа. Акцентувалась увага на обов’язковому переліку основних груп продуктів харчування, кратності їх надання учням закладів загальної середньої освіти, критеріях безпечності харчових продуктів, на вимогах до їх властивостей та відмінностях від попередніх державних санітарних норм і правил. Крім того, визначено основні завдання по організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами, а саме: дітей з алергічним реакціями на окремі харчові продукти, несприйняття глютену та лактози. Опрацьовані питання вимог до організаторів харчування в частині вимог харчового законодавства (Закони України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”; “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”). Також обговорювалось питання функціонування система НАССР, погодження графіків і схем, маршрутів та обсягів постачання з урахуванням термінів придатності та наявність умов для зберігання харчових продуктів, вимоги до спеціалізованого транспорту для перевезення харчових продуктів, наявність товарно-транспортної накладної та інші супровідні документи. Учасники наради звертали увагу на вимоги по організації освітнього процесу: (гігієнічні правила складання розкладу навчальних занять та розподілу навчального навантаження протягом тижня, організацію роботи з технічними засобами навчання та вимоги до навчальних приміщень, зокрема, класів, кабінетів інформатики, фізкультурних залів). Під час обговорення опрацьовані проблемні питання і надані конкретні пропозиції щодо вжиття заходів для запровадження нового Санітарного регламенту в загальноосвітніх навчальних закладах, розташованих на території Менської ОТГ. Положення Санрегламенту обговорено також і в Чернігівському районі під час семінару-наради з директорами шкіл та працівниками харчоблоків. До відома керівників закладів освіти доведені вимоги щодо організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування в закладах освіти, у тому числі перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах згідно з додатком 10 до Санітарного регламенту. Також роз’яснені вимоги Санітарного регламенту щодо облаштування території, організації освітнього процесу, медичного обслуговування, роботи з технічними засобами навчання тощо. Зустріч проводилась у форматі діалогу. Присутні отримали вичерпні відповіді на свої запитання. Така ж нарада відбулась і при відділі освіти Коропської ОТГ. Під час зібрання акцентовано увагу на обов’язковому переліку основних груп продуктів харчування та на обов’язковій наявності експлуатаційного дозволу і система НАССР (якщо це юридична або фізична особа підприємець (здійснює тільки обіг) – обов’язково державна реєстрація в Держпродспоживслужбі із дотриманням гігієнічних вимог). Йшлося також про погодження графіків, схем, маршрутів та обсягів постачання з урахуванням термінів придатності та про наявність умов для зберігання харчових продуктів, вимоги до спеціалізованого транспорту для перевезення харчових продуктів, наявність товарно-транспортної накладної та інші супровідні документи (позначкою придатності) та забезпечення системи простежуваності. Фахівці територіального підрозділу Держпродспоживслужби надали конкретні пропозиції щодо вжиття заходів для виконання вимог нового Санітарного регламенту в розташованих на території громади закладах загальної середньої освіти.

Зокрема, 21  січня відбулась онлайн-нарада з керівниками закладів освіти Менської міської ради. Йшлося про особливості вимог Санітарного регламенту при організації харчування в закладах загальної середньої освіти,  в тому числі стосовно безпечності та якості харчових продуктів, і складання перспективного двотижневого меню відповідно до вимог нового документа.

Акцентувалась увага на обов’язковому переліку основних груп продуктів харчування, кратності їх надання учням закладів загальної середньої освіти, критеріях безпечності харчових продуктів, на вимогах до їх властивостей та відмінностях від попередніх державних санітарних норм і правил.

Крім того, визначено основні завдання по організації харчування дітей з особливими дієтичними  потребами, а саме: дітей з алергічним реакціями на окремі харчові продукти, несприйняття глютену та лактози.

Опрацьовані питання вимог до організаторів харчування в частині вимог харчового законодавства (Закони України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”; “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”).

Також обговорювалось питання функціонування  система НАССР, погодження графіків і схем, маршрутів та обсягів постачання з урахуванням термінів придатності та наявність умов для зберігання харчових продуктів, вимоги до спеціалізованого транспорту для перевезення харчових продуктів, наявність товарно-транспортної накладної та інші супровідні документи.

Учасники наради звертали увагу на вимоги по організації освітнього процесу: (гігієнічні правила  складання розкладу навчальних занять та розподілу навчального навантаження протягом тижня,  організацію роботи з технічними засобами навчання та вимоги до навчальних приміщень, зокрема, класів, кабінетів інформатики, фізкультурних залів).

Під час обговорення опрацьовані проблемні питання і  надані конкретні пропозиції щодо вжиття заходів для запровадження  нового Санітарного регламенту в загальноосвітніх навчальних закладах, розташованих на території Менської ОТГ.

Положення Санрегламенту обговорено також і в Чернігівському районі під час семінару-наради з директорами шкіл та працівниками харчоблоків. До відома керівників закладів освіти доведені вимоги щодо організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування в закладах освіти, у тому числі перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах згідно з додатком 10 до Санітарного регламенту.

Також роз’яснені вимоги Санітарного регламенту  щодо облаштування території, організації освітнього процесу, медичного обслуговування, роботи з технічними засобами навчання тощо.

Зустріч проводилась у форматі діалогу. Присутні отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Така ж нарада відбулась і при відділі освіти Коропської ОТГ.

Під час зібрання акцентовано увагу на обов’язковому переліку основних груп продуктів харчування та на обов’язковій наявності експлуатаційного дозволу  і система НАССР (якщо це юридична або фізична особа підприємець (здійснює тільки обіг) – обов’язково державна реєстрація в Держпродспоживслужбі із дотриманням гігієнічних вимог). Йшлося також про погодження графіків, схем, маршрутів та обсягів постачання з урахуванням термінів придатності та про наявність умов для зберігання харчових продуктів, вимоги до спеціалізованого транспорту для перевезення харчових продуктів, наявність товарно-транспортної накладної та інші супровідні документи (позначкою придатності) та забезпечення системи простежуваності.   

Фахівці територіального підрозділу Держпродспоживслужби надали конкретні пропозиції щодо вжиття заходів для виконання вимог нового Санітарного регламенту в розташованих на території громади закладах загальної середньої освіти.

Останні новини Чернігівщини

В Україні почалася третя хвиля епідемії СOVID-19 - Денис Шмигаль

В Україні почалася третя хвиля епідемії СOVID-19 - Денис Шмигаль 17:48

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про початок третьої хвилі пандемії коронавірусу в Україні, яка може призвести до введення чергового локдауну.

Про публічні фінанси

Про публічні фінанси 17:28

Бюджетні кошти в радах громад - як формуються та витрачаються - перебували в центрі уваги під час друго заняття семінару "Організація роботи територіальної громади", що призначається для старост, депутатів та працівників апарату Михайло Коцюбинської седищної ради.

Облаштували у Чернігові нарколабораторію з виробництва психотропних речовин

Облаштували у Чернігові нарколабораторію з виробництва психотропних речовин 17:14

Судитимуть учасників злочинних угруповань, у яких вилучили понад 170 кг психотропних та наркотичних речовин.

Виявлено 167 нових випадків COVID-19

Виявлено 167 нових випадків COVID-19 17:02

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, станом на 4 березня в області зафіксовано 167 нових випадків COVID-19.

У Чернігові більшість строковиків в перші місяці служби йдуть на контракт

У Чернігові більшість строковиків в перші місяці служби йдуть на контракт 16:59

Про призов на строкову службу, стан здоров’я призовників, допомогу військовим пенсіонерам та територіальну оборону кореспонденту АрміяInform розповів військовий комісар Чернігівського міського об’єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Олег Гончарук.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини