Держпродспоживслужба Чернігівщини контролює запровадження у закладах освіти нового Санітарного регламенту
Зокрема, 21 січня відбулась онлайн-нарада з керівниками закладів освіти Менської міської ради. Йшлося про особливості вимог Санітарного регламенту при організації харчування в закладах загальної середньої освіти, в тому числі стосовно безпечності та якості харчових продуктів, і складання перспективного двотижневого меню відповідно до вимог нового документа. Акцентувалась увага на обов’язковому переліку основних груп продуктів харчування, кратності їх надання учням закладів загальної середньої освіти, критеріях безпечності харчових продуктів, на вимогах до їх властивостей та відмінностях від попередніх державних санітарних норм і правил. Крім того, визначено основні завдання по організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами, а саме: дітей з алергічним реакціями на окремі харчові продукти, несприйняття глютену та лактози. Опрацьовані питання вимог до організаторів харчування в частині вимог харчового законодавства (Закони України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”; “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”). Також обговорювалось питання функціонування система НАССР, погодження графіків і схем, маршрутів та обсягів постачання з урахуванням термінів придатності та наявність умов для зберігання харчових продуктів, вимоги до спеціалізованого транспорту для перевезення харчових продуктів, наявність товарно-транспортної накладної та інші супровідні документи. Учасники наради звертали увагу на вимоги по організації освітнього процесу: (гігієнічні правила складання розкладу навчальних занять та розподілу навчального навантаження протягом тижня, організацію роботи з технічними засобами навчання та вимоги до навчальних приміщень, зокрема, класів, кабінетів інформатики, фізкультурних залів). Під час обговорення опрацьовані проблемні питання і надані конкретні пропозиції щодо вжиття заходів для запровадження нового Санітарного регламенту в загальноосвітніх навчальних закладах, розташованих на території Менської ОТГ. Положення Санрегламенту обговорено також і в Чернігівському районі під час семінару-наради з директорами шкіл та працівниками харчоблоків. До відома керівників закладів освіти доведені вимоги щодо організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування в закладах освіти, у тому числі перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах згідно з додатком 10 до Санітарного регламенту. Також роз’яснені вимоги Санітарного регламенту щодо облаштування території, організації освітнього процесу, медичного обслуговування, роботи з технічними засобами навчання тощо. Зустріч проводилась у форматі діалогу. Присутні отримали вичерпні відповіді на свої запитання. Така ж нарада відбулась і при відділі освіти Коропської ОТГ. Під час зібрання акцентовано увагу на обов’язковому переліку основних груп продуктів харчування та на обов’язковій наявності експлуатаційного дозволу і система НАССР (якщо це юридична або фізична особа підприємець (здійснює тільки обіг) – обов’язково державна реєстрація в Держпродспоживслужбі із дотриманням гігієнічних вимог). Йшлося також про погодження графіків, схем, маршрутів та обсягів постачання з урахуванням термінів придатності та про наявність умов для зберігання харчових продуктів, вимоги до спеціалізованого транспорту для перевезення харчових продуктів, наявність товарно-транспортної накладної та інші супровідні документи (позначкою придатності) та забезпечення системи простежуваності. Фахівці територіального підрозділу Держпродспоживслужби надали конкретні пропозиції щодо вжиття заходів для виконання вимог нового Санітарного регламенту в розташованих на території громади закладах загальної середньої освіти.

Зокрема, 21 січня відбулась онлайн-нарада з керівниками закладів освіти Менської міської ради. Йшлося про особливості вимог Санітарного регламенту при організації харчування в закладах загальної середньої освіти, в тому числі стосовно безпечності та якості харчових продуктів, і складання перспективного двотижневого меню відповідно до вимог нового документа.
Акцентувалась увага на обов’язковому переліку основних груп продуктів харчування, кратності їх надання учням закладів загальної середньої освіти, критеріях безпечності харчових продуктів, на вимогах до їх властивостей та відмінностях від попередніх державних санітарних норм і правил.
Крім того, визначено основні завдання по організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами, а саме: дітей з алергічним реакціями на окремі харчові продукти, несприйняття глютену та лактози.
Опрацьовані питання вимог до організаторів харчування в частині вимог харчового законодавства (Закони України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”; “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”).
Також обговорювалось питання функціонування система НАССР, погодження графіків і схем, маршрутів та обсягів постачання з урахуванням термінів придатності та наявність умов для зберігання харчових продуктів, вимоги до спеціалізованого транспорту для перевезення харчових продуктів, наявність товарно-транспортної накладної та інші супровідні документи.
Учасники наради звертали увагу на вимоги по організації освітнього процесу: (гігієнічні правила складання розкладу навчальних занять та розподілу навчального навантаження протягом тижня, організацію роботи з технічними засобами навчання та вимоги до навчальних приміщень, зокрема, класів, кабінетів інформатики, фізкультурних залів).
Під час обговорення опрацьовані проблемні питання і надані конкретні пропозиції щодо вжиття заходів для запровадження нового Санітарного регламенту в загальноосвітніх навчальних закладах, розташованих на території Менської ОТГ.
Положення Санрегламенту обговорено також і в Чернігівському районі під час семінару-наради з директорами шкіл та працівниками харчоблоків. До відома керівників закладів освіти доведені вимоги щодо організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування в закладах освіти, у тому числі перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах згідно з додатком 10 до Санітарного регламенту.
Також роз’яснені вимоги Санітарного регламенту щодо облаштування території, організації освітнього процесу, медичного обслуговування, роботи з технічними засобами навчання тощо.
Зустріч проводилась у форматі діалогу. Присутні отримали вичерпні відповіді на свої запитання.
Така ж нарада відбулась і при відділі освіти Коропської ОТГ.
Під час зібрання акцентовано увагу на обов’язковому переліку основних груп продуктів харчування та на обов’язковій наявності експлуатаційного дозволу і система НАССР (якщо це юридична або фізична особа підприємець (здійснює тільки обіг) – обов’язково державна реєстрація в Держпродспоживслужбі із дотриманням гігієнічних вимог). Йшлося також про погодження графіків, схем, маршрутів та обсягів постачання з урахуванням термінів придатності та про наявність умов для зберігання харчових продуктів, вимоги до спеціалізованого транспорту для перевезення харчових продуктів, наявність товарно-транспортної накладної та інші супровідні документи (позначкою придатності) та забезпечення системи простежуваності.
Фахівці територіального підрозділу Держпродспоживслужби надали конкретні пропозиції щодо вжиття заходів для виконання вимог нового Санітарного регламенту в розташованих на території громади закладах загальної середньої освіти.
Останні новини Чернігівщини
До 15 років позбавлення волі засуджено мешканця Чернігівського району за вчинення зґвалтування своєї доньки 17:46
За публічного обвинувачення прокурорів Козелецької окружної прокуратури судом визнано винним 44-річного мешканця Чернігівського району у вчиненні зґвалтування своєї 12-річної доньки (ч. 4 ст. 152, ч. 6 ст. 152 КК України).
“В ніч на Івана Купала” — разом з Академічним народним хором 16:45
Як завжди, неймовірно барвисту і виразну купальську програму запропонували глядачам артисти Академічного народного хору Чернігівського обласного філармонійного центру під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Володимира Коцура.
Засуджено мешканця м.Чернігова за розбійний напад на військовослужбовця 16:21
Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 32-річного місцевого жителя у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаним з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчиненому в умовахвоєнного стану особою, яка раніше вчиняла розбій, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України.
Ще три громади області розробляють концепти безбар’єрних маршрутів 15:39
На Чернігівщині триває робота над формуванням комплексної мережі безбар’єрних маршрутів. Крім Олишівської селищної ради, дорожні карти таких проєктів намітили також Гончарівська, Коропська та Парафіївська громади.
Засуджено до 10 років позбавлення волі чоловіка за вбивство односельчанина 14:57
Чернігівською окружною прокуратурою доведено вину 54-річного мешканця одного з сіл Чернігівського району та області за фактом умисного вбивства знайомого своєї дружини (ч.1 ст.115 КК України).