Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:21:35

За сім днів зафіксовано 14 порушень, - рибоохоронний патруль Чернігівщини

20.09.2019   16:13Агенцiя

У період з 12 по 19 вересня Чернігівський рибоохоронний патруль задокументував 14 порушень природоохоронного законодавства, в тому числі одне з ознаками кримінального правопорушення.

Так, складено сім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та сім - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Всього у порушників вилучено 21 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 10 од. заборонених знарядь лову. Збитки, завдані рибному господарству, склали 10 812 грн.

Для прикладу, 13 вересня на р. Десна, поблизу с. Самійлівка Козелецького району державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля викрито жителя с. Вовчок. Громадянин за допомогою сітки незаконно виловив 4 кг риби: лящ -  4 екз. та по 1 екз. карася сріблястого, синця, окуня, плітки та лина. Збитки склали 1 003 грн.

16 вересня під час проведення рибоохоронного рейду водоймами Новгород – Сіверського району державні інспектори патруля виявили місцевого мешканця із забороненими знаряддями лову – сіткою «павук», розміром 1,6  Х 1,6 м з вічком 20 мм. Правопорушник в протизаконний спосіб виловив рибу в кількості: плітка 12 -  екз., плоскирка -  3 екз. та окунь – 2 екз. Завдано збитків у розмірі 1 156 грн.

Нагадаємо, що відповідно до п. 4.7 Правил любительського і спортивного рибальства рибалки можуть використовувати сітку «павук» для відлову живця. При цьому розмір сітки повинен бути 1х1 м з вічком сіткового полотна не більше 10 мм.

На всіх грубих правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які будуть направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добута риба та заборонені знаряддя лову вилучено.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини