Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:33:45

Максим Микитась: "Важливо, щоб усі діти, особливо сільські, мали рівний доступ до знань і технічних можливостей"

15.11.2018   10:55

Любецька громада хоч і молода, зате активна. ОТГ, якій цієї осені виповнюється рік, запалу не бракує. Є і гідна підтримка в особі окружного народного депутата. Завдяки ініціативі та наполегливості Максима Микитася тут отримали всі необхідні меблі й техніку для Любецької школи.

Тут зізнаються: надворі глибока осінь, а оснащення надходить лише зараз. Втрату часу пояснюють адміністративними моментами: через паперову неузгодженість і передання школи з балансу району на баланс громади було втрачено дорогоцінний час. Тому тендер на пошук постачальника меблів і техніки оголосили тільки наприкінці вересня. На початку жовтня частина замовленого вже прибула до місця призначення: це 6 комп’ютерів, ламінатори, два мультимедійні проектори, дві дошки. Ще частина обладнання їде аж зі Сполучених Штатів Америки морем, тому якраз у листопаді в Любечі отримають замовлення.

Директор Любецької школи з дуже довгою назвою (імені 12-ї гвардійської стрілецької Пінської червонопрапорної ордена Суворова дивізії) Юрій Пилипенко розповідає: на всі ці новинки кошти виділили ще кілька місяців тому. Посприяв цьому Максим Микитась, тож мова йде про кругленьку суму — 420 тис. грн. Левову частку коштів — 220 тисяч — витратили на закупівлю техніки.

«Також оголошений тендер на 200 тис. грн на придбання меблів, — розповідає директор. — Це будуть три класи: кабінет інформатики, кабінет історії та української мови. А ось техніку почали вже доставляти. Мушу зазначити, що в попередні роки сільські школи були дуже обділені увагою з боку держави, тому нам украй потрібна нова техніка. Її в нас недостатньо. У нашому комп’ютерному класі старенькі машини, плюс уже нормою вважається, коли в кожного вчителя в кабінеті стоїть комп’ютер, принтер. Однак ми цього забезпечити не можемо. Завдяки підтримці Максима Микитася ситуацію дещо виправимо».
Загалом у школі навчається трохи менше 200 дітей. Тож потреба в хорошій техніці є, і навіть велика. У школі радо констатують: заклад потроху змінюється, уже є Інтернет, працює вай-фай, поступово підключать і новенькі комп’ютери до мережі. Голова Любецької ОТГ Сергій Пінчук пильно оглядає доставлене й перераховує, чого ще бракує.

«Має нам надійти інтерактивна дошка, — констатує він. — Вона дуже вартісна. Ми її замовляли в США, також іще очікуємо на спеціальний короткофокусний проектор до цієї дошки. Тому чекаємо на обладнання в листопаді. Ми дуже цінуємо ту увагу, яку приділяє нам наш народний депутат, і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю».

Максим Микитась зауважує: кожна школа має бути осучаснена й відповідати вимогам часу. Надто це стосується початкових класів, до яких особливі вимоги висуває система Нової української школи.

«Ми перший рік починаємо глобально працювати в рамках освітньої реформи, — говорить нардеп. — І дуже важливо, щоб усі діти, особливо сільські, мали рівний доступ до знань, технічних можливостей, до всього того, до чого мають доступ діти з великих міст. Як народний депутат я докладатиму максимум зусиль до процесу реконструкції даху Любецької школи. Це та справа, яку не можна відкладати на потім. Однак про кошти на ремонт можна буде говорити лише тоді, коли місцева влада підготує необхідний пакет документів, прорахує кошторис, зробить експертизу. Усе має бути зроблено, як слід. Наші діти заслуговують тільки на найкраще».

Повертаючись до теми меблів: відповідно до тендерних умов, торги мають відбутися 15 листопада. Термін постачання товару — до 30 грудня цього року. Що саме замовляють для любецьких учнів? Ідеться про майже п’ять десятків двомісних і одномісних парт, до сотні шкільних стільців, учительський стіл, шкільну стінку для першого класу, шафи, сучасні дошки тощо.

PR
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини