Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:28:01

Від "лицарів абсурду" до "перших кіборгів"

30.01.2018   08:04Агенцiя

Обидва визначення характеризують 520 українців, що сто років тому на станції Крути стали на смерть проти кількатисячного російсько — більшовицького війська. Тоді ніхто не вірив у їх стійкість, але і до сьогодні кожен подивований їх силою.

Перед подвигом крутянських героїв сьогодні схилили голови представники влади Чернігівщини, народні депутати, представники різних політичних сил, громадські активісти та просто небайдужі.

На жаль, історичні обставини складалися так, що ці реалії були прихованими. І відрадно, що саме чернігівські патріоти — представники Народного Руху, Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, інших патріотичних громадських організацій на початку 90-х років минулого століття відновили традицію вшанування пам’яті цих героїв.

На території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут було представлено літературно-мистецьку композицію, працювали тематичні виставки, а також погашено маркований конверт з оригінальною маркою.

Дякували і славним нащадкам крутянських героїв, що нині беруть участь в антитерористичній операції на сході країни. Працювала експозиція “Блокпост пам'яті”, де можна було оглянути речі, що належать Героям АТО з Чернігівщини, які, на жаль, не повернулися додому.

-  Шлях нашої держави до волі й незалежності - тривалий, важкий, политий кров’ю наших патріотів. Та українці вже зробили правильні висновки з гірких уроків історії. Тому я переконаний, що Україна переможе і на її неподільній території знову запанує мир. А разом з ним - свобода, єдність, добробут і демократія. Інакше і бути не може. Бо до цього нас зобов’язує священна пам’ять про всіх героїв України, - зауважив заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.