Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:45:02

Фонд соцстрахування 16 років на захисті інвалідів від нещасних випадків на виробництві

22.08.2016   07:34Агенцiя

22 серпня цього року Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України відзначає 16-ту річницю з дня свого утворення.

На сьогоднішній день Фонд є найбільш ефективною та фінансово спроможною організацією в державі, що успішно здійснює соціальну, медичну, реабілітаційну, лікувальну, оздоровчу, профілактичну та іншу допомогу потерпілим на виробництві.

Всі ці шістнадцять років основними завданнями Фонду було і є поліпшення умов праці, захист життя та здоров\'я працівників, системна турбота про людей, які зазнали профзахворювання, фізичних ушкоджень та важких травм на виробництві.

За останні роки загальний рівень травматизму в області суттєво скоротився.

Вагомий вклад в тенденцію зменшення виробничого травматизму в Чернігівській області внесла служба страхових експертів з охорони праці, яка постійно здійснює заходи, спрямовані на запобігання нещасним випадкам на виробництві.

Нині у відділеннях Фонду Чернігівської області майже 3500 потерпілих на виробництві та осіб, які втратили годувальника, щомісячно одержують належні їм страхові виплати, з яких більше половини є інвалідами.

З серпня 2014 року до відділень виконавчої дирекції Фонду нашої області звернулось більше 500 потерпілих, які переміщені з тимчасово окупованих територій та зони проведення антитерористичної операції. На сьогодні, під опікою відділень знаходиться понад 300 таких осіб, які отримають належні їм страхові виплати.
Значна увага робочими органами Фонду нашої області приділяється наданню медико-соціальною допомоги потерпілим на виробництві, створенню належних умов для відновленню їх здоров\'я та працездатності.

За час існування Фонду інвалідам від трудового каліцтва видано 820 путівок до санаторно-курортних закладів. За рахунок коштів Фонду потерпілі на виробництві отримують ефективне лікування, медичну реабілітацію.

Варто зазначити, що за час існування Фонду в області забезпечено автомобілями 112 інвалідів внаслідок трудового каліцтва та професійного захворювання. На сьогодні на черзі перебуває лише 10 інвалідів. Це суттєва допомога потерпілим у вирішенні їх соціальної адаптації, активної участі людей в суспільному житті, на яку вони чекали багато років.

З метою підняття особистої самодостатності, віри в власні сили, подоланні особистих фізичних меж для подальшої адаптації у суспільстві вже чотири роки поспіль Фондом проводиться Всеукраїнська спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу» для потерпілих на виробництві.

Особливо слід відмітити співпрацю управління виконавчої дирекції Фонду в Чернігівській області з Чернігівською міською громадською організацією «Союз інвалідів від трудового каліцтва та професійних захворювань», яка створена в 2003 році.

Завдяки професійному колективу, який сформувався за ці роки, його самовіддачі, за цей період зроблено багато добрих справ для людей і напрацьовано чимало нових ідей задля покращення соціального захисту наших громадян. У нас єдина мета - безпека, здоров\'я і благо людини праці.

Бажаємо всім міцного здоров’я, щастя, добробуту, злагоди та благополуччя.

Користуючись нагодою вітаємо всіх працівників робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань з 16 - річчям Фонду.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини