Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:30:28

Прилуцькі правоохоронці оперативно відреагували на надзвичайну подію

07.11.2015   11:14

В результаті дитячих пустощів учні однієї з прилуцьких шкіл отруїлися сльозогінним газом. Загрози життю та здоров'ю підлітків немає. 5 листопада близько 11-ї ранку в коридорі прилуцької школи №6 викладачі і школярі відчули якийсь їдкий запах.

Учні звернулися до медпункту із скаргами на здоров'я, а одній п'ятикласниці зробилося зовсім зле. Оцінивши ситуацію, медсестра разом з директором школи терміново викликали «швидку», адже стан дівчинки почав погіршуватися.

Не гаючи часу, педколектив повідомив про подію правоохоронців. Чергова частина доповіла про надзвичайну ситуацію начальнику Прилуцького міського відділу. Очільник відділу негайно виїхав разом із слідчо-оперативною групою до навчального закладу.

Прибувши на місце події, правоохоронці з'ясували, що один з учнів старших класів вирішив похвалитися перед одноклассниками балончиком із сльозогінним газом, який він напередодні без дозволу батьків приніс до школи.

Про те, що спецзасіб має таку сильну сльозогінну дію, неповнолітній не знав. Розпилений газ швидко розлетівся коридором, а потім і класами. Дратівлива речовина швидко потрапила у дихальні шляхи учнів, чим погіршила їх стан здоров'я, а у деяких викликала інгаляційне отруєння. Одну з учениць середніх класів було госпіталізовано. У зв'язку з надзвичайною подією директору школи припинив навчальний процес.

Розголос про подію швидко розповсюдилися містом, до школи також прибули рятувальники ДСНС, Прилуцьке управління газопостачання, начальник відділу цивільного захисту населення Прилуцької міської ради, співробітники СБУ та представники міської санітарно-епідеміологічної станції. Завдяки чітким ізлагодженим діям всіх служб надзвичайну ситуацію вдалося оперативно врегулювати.

Оскількик неповнолітній правопорушник не досяг віку адміністративної відповідальності, він не може відповідати за вчинене, тому правоохоронці склали на батьків хлопчини адміністративний протокол за частиною 3 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) - санкція статті передбачає накладення штрафу від трьох до п'яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини