Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:42:44

До річниці створення служби зайнятості

20.12.2014   10:27Агенцiя

За 24 роки роботи до обласної служби зайнятості у пошуках роботи звернулося понад 900 тисяч мешканців Чернігівщини. Більше половини з них отримали роботу, майже 90 тисяч — нову спеціальність. В обласному центрі зайнятості підсумували майже чверть століття своєї роботи під час засідання круглого столу під назвою «Засідання служби зайнятості щодо стабілізації ситуації на ринку праці».

Цього тижня виповнюється 24 роки з дня створення державної служби зайнятості, тож, аби поговорити про свої здобутки та проблеми забезпечення жителів Чернігівщини робочими місцями, рекрутери, роботодавці, представники навчальних закладів та профспілкових організацій зібралися за круглим столом.

На початку засідання традиційно говорили сухою мовою статистики. Так, за 11 місяців 2014-го року на обліку в центрах зайнятості області перебувало більше сорока тисяч безробітних, більше 13,5 тисяч за сприяння центрів зайнятості цьогоріч змогли знайти собі роботу. У сьогоднішніх непростих економічних умовах кожне працевлаштування – свято, адже за сухими цифрами звітів — людські життя.

На жаль, нерідко буває й так, що освітньо-кваліфікаційний рівень пошуковців роботи недотягує до вимог роботодавців. У цьому випадку рекрутери пропонують своїм клієнтам пройти навчання або й взагалі отримати нову, потрібну на ринку праці професію. Цьогоріч такою послугою центрів зайнятості скористалося майже п’ять тисяч безробітних.

Рекрутери наголошують, що для того, аби вчасно підібрати потрібний підприємцю персонал, вони мають зарані знати, які кадри шукати.

Що ж до слабких місць, то в центрі зайнятості зазначають: їх можна виправити на законодавчому рівні. Доопрацювання потребує закон, за яким центри працюють з початку минулого року. Та фахівці центру зайнятості сподіваються, що законодавці нового скликання незабаром переглянуть документ й ці питання вирішаться.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини