Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:18:57

Африканська чума свиней виявлена на Чернігівщині. ВІДЕО

01.09.2014   18:25

1 вересня у Чернігівській облдержадміністрації відбулось засідання спеціальної комісії для вироблення додаткових заходів з недопущення поширення збудника захворювання африканської чуми свиней на території Чернігівщини.

 

Випадок захворювання свиней на африканську чуму в с. Охрамієвичі, Корюківського району – це тривожний сигнал для всіх причетних служб та прилеглих районів. На цьому наголосив сьогодні голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації.

Африканська чума свиней – найнебезпечніша хвороба свиней, від якої не існує ліків і вакцин. Зараження нею свиней означає знищення всього поголів'я в епіцентрі інфекції що, відповідно, призводить до непомірних збитків, як для сільгосппідприємств, так і загалом для економіки району.

Вірус Африканської чуми є безпечним для людини, але саме людина бере участь в розповсюдженні захворювання через перевезення продуктів харчування з неблагополучного регіону, а також годівлю свиней зараженими продуктами.

Найбільший ризик занесення в Україну даного вірусу, в основному, можливий через міграцію диких кабанів, які є носіями даного захворювання.

Під час засідання очільник області акцентував увагу присутніх на чіткому та оперативному виконанні заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання.

 Негайно всім службам взятися до роботи. Часу на роздуми немає, треба діяти – швидко та ефективно. І ветеринарним службам сусідніх районів також. Кожен пункт затвердженого плану заходів повинен виконуватися до зняття обмежень, - наголосив Володимир Івашко.

За інформацією відповідних служб на дорогах при в’їзді у с. Охрамієвичі встановлено карантинні ветеринарно-міліцейські пости, всі другорядні виїзди і заїзди в село перекриті.

Заборонено в`їзд та виїзд з села будь-якого виду транспорту, ввезення та вивезення тварин усіх видів, вихід обслуговуючого персоналу без відповідної санітарної обробки, а також вивіз за територію населеного пункту продуктів і сировини тваринного походження, кормів, продуктів рослинництва і інших вантажів.

Особливу увагу голова облдержадміністрації звернув на організацію обліку свинопоголів’я, що буде знищено та забезпечення відшкодування збитків особам, які постраждали внаслідок забиття свиней.

У районі заборонено торгівлю тваринами, м'ясом та іншими продуктами тваринництва на ринках, планується організувати заходи щодо депопуляції диких кабанів, та відстрілу хижих тварин, перелітної птиці на території району.

Ситуація перебуває на особистому контролі голови облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини