Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:05:48

Чернігів: розглянуто питання протипожежного захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь

23.07.2014   13:40

22 липня у Чернігові під керівництвом заступника голови - керівника апарату облдержадміністрації Сергія Журмана відбулося чергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому розглянуто стан забезпечення протипожежного захисту лісів, торфовищ і сільгоспугідь.

З доповідями виступили т.в.о. начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області Олександр Борискін та директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергій Болдирев.

Зокрема Олександр Борискін зазначив, що у поточному році в області зафіксовано 12 пожеж у лісах, 2 - на торфовищах та 169 загорянь сухої трави на відкритій місцевості. Хоча ці цифри і менші за торішні, проте це не дає приводу для заспокоєння. Лише завдяки своєчасному реагуванню пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС, пожежних команд лісокористувачів і органів місцевого самоврядування не допущено поширення вогню на значні площі та населені пункти.

Головною причиною загорянь залишається так званий "людський фактор". Це розведені багаття, випалювання сухої рослинності, кинуті непогашені сірники або недопалки. Також т.в.о. начальника Управління ДСНС наголосив, що для забезпечення охорони лісів від вогню діють 20 лісових пожежних станцій, до складу яких входять 39 пожежних автомобілів, 34 мотопомпи, 24 пристосовані для пожежогасіння ємності, 69 тракторів, 325 ранцевих вогнегасників. Спостереження за лісами ведеться з 31 вежі та за допомогою 21 телевізійної системи. Через засоби масової інформації та шляхом розміщення наочних матеріалів проводяться роз’яснювально-профілактичні заходи серед населення.

Під час засідання комісії, про хід виконання пожежно-профілактичних заходів було заслухано роботу обласного управління лісового та мисливського господарства, ДП "Чернігівторф", інших лісокористувачів і організацій, що мають забезпечувати та контролювати стан пожежної безпеки у лісах, на торфовищах і сільгоспугіддях.

Виступаючі зазначили, що в лісах області розміщені шлагбауми та облаштовано мінералізовані смуги і рекреаційні зони, з числа рятувальників, лісників та міліції створені й постійно функціонують мобільні патрулі. Ними вже проведено 133 рейди в ході чого з відвідувачами лісів проводяться профілактичні бесіди, а до злісних порушників пожежної безпеки застосовуються заходи адміністративного впливу.

Підбиваючи підсумки наради, Сергій Журман визначив основні заходи щодо упередження виникнення пожеж, створення умов для їх гасіння та мінімізації збитків. Зокрема, він акцентував увагу на врахуванні недоліків минулих років та зосередження профілактичних заходів на особливо пожежонебезпечних лісових ділянках поблизу населених пунктів.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини