Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:10:28

Під прицілом міліції - стихійна торгівля

06.06.2014   14:15

Зважаючи на значне підвищення температури, почастішали випадки харчових отруєнь, зокрема, продуктами, купленими «з рук» на стихійних ринках. У зв'язку з цим міліція провела оперативно-профілактичне відпрацювання Чернігова і області для виявлення порушників, які торгують у невстановлених місцях, в тому числі тютюновими виробами.

Згідно доручення виконуючого обов'язки начальника УМВС України в Чернігівській області Олега Демченка були створені спеціальні рейдові бригади, до яких увійшли дільничні інспектори міліції, працівники державної служби боротьби з економічною злочинністю та бійці патрульної служби.

Щодня такі бригади інспектували місця, де фіксувалися факти несанкціонованої торгівлі. Особлива увага рейдувальників приділялася центральній частині Чернігова.

Таке негативне явище, як стихійна торгівля, викоренити непросто, хоча міліцією боротьба з несанкціонованими місцями торгівлі ведеться постійно. Деякі громадяни навіть не уявляють, який ризик тягнуть за собою покупки в несанкціонованих місцях. Вони не замислюються над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров'ю, якщо харчуватися зі стихійних ринків.

Все просто: незаконну торгівлю ніхто не контролює, якість і свіжість продуктів на стихійних ринках не перевіряють, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил (без санітарного одягу, медичних книжок, порушується температурний режим при зберіганні і реалізації харчів). Нерідко торгівля здійснюється з землі.

Походження продуктів нікому не відоме й завжди існує небезпека забруднення харчів різними мікроорганізмами. Особливо це стосується м'ясних, рибних та молочних продуктів, які вимагають особливих умов зберігання. А якщо людина отруїться такими продуктами, вона не зможе довести цей факт, бо немає суб'єкта, якому можна пред'явити звинувачення.

В ході 95 рейдів було перевірено 163 торговельних закладів, на порушників був складений 61 адміністративний протокол за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів; правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами; порушення правил торгівлі на ринках; за торгівлю з рук у невстановлених місцях; порушення порядку провадження господарської діяльності.

Правоохоронці також проводили й профілактичну роботу з дрібними порушниками - провели 274 профілактичні бесіди і передали 3 інформації до оперативних служб.

Як повідомив начальник УМВС Олег Демченко, подібні акції будуть тривати на постійній основі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини