Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:08:47

Посилення тиску на недобросовісних роботодавців: державними органами затверджено спільні заходи

04.06.2014   11:55

Заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах Чернігова в порівнянні з початком року збільшилась на 573,8 тис. грн і на 01.05.2014 становила 10894,8 тис. грн. (в т.ч. на економічно-активних підприємствах – 6125,8 тис. грн.). Загальна сума заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску станом на 01.05.2013 — 24,9 млн. гривень.

Такі цифри прозвучали на початку міжвідомчої наради в прокуратурі Чернігова, присвяченої стану додержання законодавства у сфері оплати праці та сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне та соціальне страхування.

У нараді взяли участь представники органів контролю: ДПІ у м. Чернігові, Управління Пенсійного фонду України у м. Чернігові, відділів ДВС, територіальної Державної інспекції з питань праці у Чернігівській області; представники органів місцевого самоврядування. На зібранні головував заступник прокурора м. Чернігова Андрій Шекера.

Однією з причин масовості порушення трудових прав громадян він назвав недостатньо ефективне використання своїх повноважень органами контролю. Зокрема, потребує покращення якість їх перевірок, матеріали яких часто-густо не містять достатніх даних для притягнення винної особи до передбаченої законом відповідальності.

Також заступником прокурора було вказано на необхідність активізації спільної роботи різних структур. Наприклад, на напрямку запобігання оплаті праці «в конвертах» має бути систематизовано наявні в різних контролюючих органах дані про підприємства, які отримують значні валові доходи, але заробітну плату найманим працівникам виплачують на рівні або нижче рівня мінімальної, встановленої законодавчо.

Були висловлені й інші зауваження та пропозиції. Заступник прокурора наголосив, що стан додержання законності у сфері оплати праці потребує активізації та вжиття всіх можливих заходів як прокуратурою міста, так і місцевими органами контролю, органами місцевої виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Учасники наради проінформували присутніх про результати роботи своїх підрозділів на даному напрямку. Також було заслухано представників керівництва найбільших підприємств-боржників обласного центру.

У спільній постанові учасники міжвідомчої наради передбачили додаткові скоординовані заходи, спрямовані на підвищення ефективності боротьби з порушеннями прав громадян на оплату праці та на соціальне й пенсійне страхування.


Прес-служба прокуратури м. Чернігова
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини