Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:35:02

Ніжин змінює назву міста на "Прилуки". ФОТО

28.12.2013   11:27Агенцiя

Одним розчерком балончика з фарбою Ніжин змінив свою назву. Тепер наше місто зветься Прилуками. Принаймні про це повідомляє дорожній знак при в'їзді в місто.

Хтось білою фарбою замалюв «стару» назву Ніжина. Поверх, жирними літерами, написав «Прилуки».

Жителі прилеглих будинків, які мешкають поблизу молокозавода та «новоствореного» знаку здивовані й кажуть, що не бачили коли й хто це вчинив і коли вони стали не ніжинцями.

Ще вчора знак на в’їзді в місто мав свою історичну назву. Але зранку місто стало називатись Прилуками.

Багато хто вважає, перейменування міста логічним кроком. Останнім часом місто Прилуки все більше входить в життя Ніжинців. Керівні посади аппарату виконкому та комунальних підприємств займають саме жителі Прилук. Прибутковий бізнес переходить до прилуцьких бізнесменів та депутатів.

Тепер найприбутковіше комунальне підприємство ДП «Критий ринок Прогресс» наразі є на порядку денному про передачу в оренду приватній структурі. Хто керуватиме цією структурою, вгадали?

Тож, той факт, що хтось перефарбував табличку на в’зді у Ніжин на «Прилуки», можна розцінити як виправлення прикрої помилки в назві міста власними силами. Мабуть, для того, щоб це зробили комунальні служби, повинна проголосувати Прилуцька міська рада.


http://www.uezd.com.ua/page/nizhin-zminyuye-nazvu-mista-na-priluki.html

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.