Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:56:48

Поповнились лави підприємців

13.12.2013   12:25Агенцiя

Виплата допомоги по безробіттю одноразово для започаткування власної справи протягом багатьох років залишається однією з найпривабливіших послуг служби зайнятості.

Протягом січня-листопада 2013 року 696 безробітних, які перебували на обліку в центрах зайнятості області, поповнили лави приватних підприємців.

Види їхньої діяльності різноманітні: торгівля продовольчими та непродовольчими товарами, надання послуг, зокрема, юридичних, перукарських, бухгалтерських, з пошиття одягу, транспортного перевезення, ремонту автомобілів та побутової техніки тощо.

На отримання річної суми допомоги по безробіттю одноразово можуть розраховувати застраховані особи, яким виповнилося 18 років, у разі коли вони не можуть бути працевлаштовані упродовж місяця у зв’язку з відсутністю для них на ринку праці підходящої роботи. Якщо безробітний вже отримав частину допомоги, то може для започаткування власної справи скористатися її залишком.

Однак для успішного ведення бізнесу лише стартового капіталу замало. Потрібно озброїтись відповідними знаннями, продумати стратегію майбутньої діяльності, визначити перспективи. І тут знову на допомогу приходить служба зайнятості, пропонуючи комплекс заходів для розвитку підприємницьких ініціатив, - від семінарів, тренінгів до навчання на курсах цільового призначення "Підприємець - початківець".


Відділ організаційної та інформаційної роботи
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини