Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:34:46

Волонтери збиратимуть кошти для дітей з вадами слуху

04.04.2013   11:39

3 квітня відбулось засідання прес-клубу «Ділове слово», присвячене організації та проведенню в регіоні щорічної благодійної акції «Серце до серця» — «Почуй світ!». Ініціатором засідання виступив Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

Директор Департаменту Оксана Сердюк розповіла про мету акції — надання допомоги дітям з вадами слуху шляхом збору коштів для придбання спеціального медичного обладнання, повернення довіри громадськості до благодійних організацій шляхом провадження діяльності за принципами прозорості, простоти, усестороннього контролю і публічного звітування, про значимість волонтерської діяльності в житті кожної людини тощо. Вона зауважила, що ця акція слугує свого роду громадським доповненням до нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти — майбутнє України», які передбачають привернення особливої уваги до дітей з особливими потребами.

Також у своєму виступі Оксана Сердюк зазначила, що восьма щорічна Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця» — «Почуй світ!» відбудеться з 7 по 28 квітня 2013 року. На вулицях сіл, селищ, міст області працюватимуть волонтери. Кожен з них матиме бейдж-ідентифікатор, захищений печаткою Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». Індивідуальний номер ідентифікатора буде співпадати з номером на скриньці для збору коштів. Волонтери матимуть також наклейки-сердечка, які наклеюватимуть усім, хто кидатиме гроші до скриньки, що сприятиме кращій візуалізації кількості небайдужих людей та створюватиме відповідну святкову атмосферу і довіру. Благодійний внесок в рамках акції можна також перерахувати на спеціальний рахунок.

Президент Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» Дмитро Струк запросив допомогти у зборі коштів як молодих волонтерів, так і підприємців. Він нагадав, що Президент Віктор Янукович неодноразово наголошував на важливості соціальної відповідальності місцевого бізнесу, а участь у акції є гарною нагодою допомогти у вирішенні соціальних питань.

Детально про хід проведення акції і, зокрема, заплановані на її підтримку концерти та флешмоби розповіла Ольга Кукуюк — регіональний представник Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» та координатор акції у Чернігівській області.

Головний позаштатний спеціаліст управління охорони здоров’я облдержадміністрації з дитячої сурдології, завідувачка поліклінічного відділення обласної дитячої лікарні Ольга Шейна поінформувала про ситуацію із забезпеченням дітей з вадами слуху слуховими апаратами за бюджетні кошти.

Цього року, як зазначив Дмитро Струк, перед організаторами стоїть завдання залучити до акції ще більше учасників і перевершити показники минулих років.

Рахунок для благодійних внесків:

Р/р 2600501306399 у Київському Відділенні Центральної Філії ПАТ «Кредобанк», МФО 325365, ЄДРПОУ 34354227.

Найменування платежу: «__________ область (місто). Благодійний внесок».

Загальна сума зібраних коштів буде оприлюднена у засобах масової інформації. Контроль за коштами здійснюватиметься Наглядовою Радою Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», а також відповідними органами державної влади. Кожен охочий може відслідковувати рух коштів через Інтернет-сторінку Фонду (www.fsds.in.ua). Також на веб-сторінці буде розміщена інформація про загальну зібрану суму та роз’яснення витрат на придбання медичного обладнання, адреси його встановлення.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.