Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:35:50

П’ять тисяч кілометрів за шістдесят днів подолали учасники велопробігу «Свята Русь»

24.09.2013   13:36

Ініціатором такого веломарафону виступив мандрівник Антон Бондаренко. 23 вересня разом із іншими пробігу він завітав до Чернігова, де зустрівся із місцевими журналістами.

Зазвичай такі зустрічі проходили просто неба, але в останні дні погода цьому не сприяла і тому спілкування відбулося у клубі «Експертна думка».

Велопробіг «Свята Русь», присвячений 1025-річчю хрещення Русі, стартував 27 липня в день святкування. Чернігів – одне з останніх міст, куди заїхали велосипедисти перед фінішем у столиці. За словами організаторів пробіг - це православна місіонерська подорож, яка відбулася з благословення Святішого Кирила, Патріарха Московського і всієї Русі, Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України і Високопреосвященнішого Філарета, митрополита Мінського і Слуцького, Патріаршого Екзарха всієї Білорусі.

    Учасники здійснили велоподорож по землях Русі X-XІІ століть. Вони побували у стародавніх містах - центрах князівств: Переяслові, Галичі, Володимирі Волинському, Полоцьку, Великому Новгороді, Ярославлі, Ростові, Суздалі, Муромі, Рязані, Новгород-Сіверському та Чернігові.

За два місяці учасники веломарафону змінювалися: хтось приєднувався на території Росії, хтось у Білорусії, хтось в Україні. Всього у веломарафоні взяли участь 16 чоловік. Найстаршому вже за 50, а наймолодшому 16 років.

Тетяна з Запоріжжя приєдналася до пробігу в Мені. І вона буде разом із групою фінішувати у Києві 25 вересня. За її словами велопробіг – це зовсім інші відчуття, ніж коли подорожуєш автомобілем або поїздом. Вона вважає, що вело подорож – це набагато кращий відпочинок, ніж море, пляж або диван.

«Важко перші п’ятсот кілометрів», - каже Антон Бондаренко. Він єдиний, хто крутив педалі всі 60 днів. Своєю нагородою в ході проекту він в першу чергу вважає зустрічі, які відбулися з різними людьми у містах, де він побував. Діти та дорослі всіх трьох країн зустрічали мандрівників дуже привітно і завжди пропонували допомогу. Це стосується і проходження кордонів. «Взагалі не було ніяких проблем з митницею і прикордонниками», - розповідає Антон.

Найбільше в дорозі велосипедистам не вистачало спілкування. Адже на дорогах не можна їхати по двоє, і тому не порозмовляєш. Антон Бондаренко розповів, що були дні, коли він їхав сам і лише сила волі та віра не давали йому зійти з дистанції. За його словами, такі проекти дають змогу зрозуміти на що здатна людина, який в неї характер та приховані його риси.

Велопробіг «Свята Русь» мав на меті не лише актуалізувати духовні цінності Православ’я та привернути увагу до здорового способу життя та цікавих життєвих проектів. В ході пробігу учасники допомагали збирати кошти на лікування 32-річного Богдана Приймачука.

Маршрут велопробігу "Свята Русь"

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.