Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:51:39

23 лютого - який день, свято та прикмети

23.02.2022   07:47Агенцiя

23 лютого у світі відзначають День порозуміння й миру, День битв подушками, День дизельного двигуна та Міжнародний день собачого печива.

В США – День бананового хліба, День плитки, День гри в теніс, День раціоналізації. В Японії святкують День народження імператора, а Канаді – День боротьби з хуліганством. Православні віруючі вшановують пам'ять святих Прохора та Харлампія, і пам'ять ікони Божої Матері "Вогневидна". Є й інші свята сьогодні, є прикмети цього дня, які розкажуть вам багато про що, а є речі, які робити не можна.

День дизельного двигуна

23 лютого 1893 року німецький інженер та винахідник Рудольф Дизель отримав патент на дизельну установку.

День народження імператора Японії

День народження імператора Японії - офіційне державне свято в країні. Збігається з фактичним днем народження чинного імператора Японії Нарухіто та відзначається 23 лютого.

День "Клубу Ротарі"

У 1905 році в Чикаго юрист Поль Персі Харріс заснував перший у світі "Клуб Ротарі". Зараз це – міжнародна спільнота. Основна мета – об'єднання професіоналів та бізнесменів для здійснення гуманітарних проектів, розвитку високих етичних стандартів у професійній сфері.

Перша сесія Європейського суду з прав людини

У місті Страсбург, Франція, 23 лютого 1959 року відкрилася Перша сесія Європейського суду з прав людини - ЄСПЛ, заснованого за Конвенцією про захист прав людини та фундаментальних свобод, яка була вироблена ще у 1950 році Радою Європи. ЄСПЛ складався з 46 суддів, які мали шестирічний мандат від Парламентської асамблеї Ради Європи - ПАРЄ.

Європейський суд з прав людини ЄСПЛ - міжнародний орган, юрисдикція якого поширюється на всі держави-члени Ради Європи, які ратифікували Європейську конвенцію про захист прав людини та основних свобод, і включає всі питання, які стосуються тлумачення та застосування Конвенції, зокрема міждержавні скарги окремих осіб.

 

Церковне свято

23 лютого православні віруючі шанують святих Прохора та Харлампія. Наші пращури вірили, що якщо в цей час покласти гроші на кухонний стіл, то фінансовий стан людини покращиться.

У народі говорили, що 23 лютого потрібно обов'язково помолитися святому Харлампію, щоб отримати захист від загибелі без покаяння – це вважалося найстрашнішою смертю для православного християнина, оскільки лише розкаяна душа може потрапити до раю.

Прикмети:

Морозна погода – до теплого березня.

Справа, розпочата сьогодні, вдало завершиться.

Іменини: Порфирій, Ганна, Валентина, Геннадій, Антон, Василь, Галина, Семен, Петро, ​​Григорій, Аркадій, Іван, Герман.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.