Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:21:23

Чи рятує глінтвейн душу і тіло?

02.12.2018   12:08Агенцiя

Глінтвейн - один з найпопулярніших зимових напоїв. Він не тільки смачний і зігріваючий, а і лікує, покращує настрій і годиться для детоксу. Так принаймні, говорять. Але чи правда це? Розбираємо найпопулярніші міфи про глінтвейни

Глінтвейн допомагає при застуді?

Здавалося б, теплий напій з великою кількістю спецій і алкоголем - відмінний варіант для усунення незначного нездужання, викликаного, наприклад, переохолодженням. Але важливо розуміти, що гарячий алкогольний напій може лише полегшити і тимчасово зняти симптоми. Він не лікує від вірусу, і тому хворобу за допомогою глінтвейну не вдасться «перемогти», тільки полегшити її перебіг, що вже добре.

Головне - не покладайтеся лише на глінтвейн в лікуванні.

Лікарі застерігають від такої поведінки, тому що немає даних, які говорили б про те, що алкоголь чи спеції захищають від грипу, запобігають респіраторним інфекціям та зміцнюють імунітет. А позитивний ефект на самопочуття може надати будь-який теплий напій, той же чай з лимоном. Також глінтвейн в якості лікування рекомендують пити перед сном, маленькими ковтками. І ще вдихати що виходить від нього пар.

Глінтвейн позитивно впливає на нервову систему?

Є думка, що глінтвейн допомагає заспокоїтися, розслабитися і на якийсь час забути про турботи. Таку дію традиційно приписують алкоголю, але це завжди палиця з двома кінцями, тим більше, що алкоголь призводить до позитивного ефекту, якщо стоїть завдання саме «розслабитися» або позбутися від тривоги і неврозу.

Алкоголь залишається алкоголем, і він дає тільки тимчасове полегшення, і то не завжди. Звичайно вжити невелику кількість глінтвейну для зняття напруги не забороняється (якщо у вас немає протипоказань), але розглядати його, як реальну панацею або потенційне рішення проблем з нервами, все ж не варто.

Глінтвейн - напій для детоксу?

До складу глінтвейну входять цитрусові, але це ще не говорить про його користь. В реальності шкоди від цього напою з точки зору детоксу більше, ніж користі! Вино погано впливає на печінку і ускладнює її роботу. До того ж, вітамін C руйнується при тепловій обробці, тому він в даному випадку в очищенні організму не помічник. Так що засобом детоксу глінтвейн вважати не можна. Більш того, він радше шкодить, як і будь-який алкоголь в даній ситуації.

Чи можна глінтвейн усім?

Прийнято вважати, що при нагріванні алкоголь випаровується. Але кожен, хто пив глінтвейн, розуміє, що це не так. Будь-який алкоголь, який використовується в кулінарії, не зникає повністю навіть через тривалий час готування. Що вже говорити про напій, який нагрівається не так і довго! Тому глінтвейн протипоказаний дітям, вагітним та людям, які з будь-яких інших причин відмовляються від алкоголю. Якщо є протипоказання лікаря, теж краще вибрати безалкогольний варіант напою.

Здоровим людям теж не варто зловживати глінтвейном. Один-два келихи час від часу не принесуть шкоди, але важливо знати міру, До того ж, це «напій настрою», він надає свій ефект навіть в невеликих кількостях. Це той випадок, коли якість набагато важливіша, тому краще виберіть гарне вино і побалуйте себе невеликою порцією.

Теплій та затишній вам зими! Насолоджуйтеся смаком глінтвейну і не вірте міфам. Зрештою, створення правильного настрою - це вже дуже немало, а для цього глінтвейн точно годиться.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини