Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:54:40

Веслування, майстер-класи та концерт: Чернігів уперше відзначає День Десни

08.09.2018   13:19Агенцiя

8 вересня, у Чернігові вперше відзначається День Десни - головної водної артерії регіону.

Про це повідомила провідний інженер Деснянського басейнового управління водних ресурсів (БУВР) Катерина Череватенко.

"На Чернігівщині утворилось нове екологічне свято - День Десни, яке відтепер відзначатиметься щороку. Святкові заходи сьогодні проводять у Чернігові на березі річки та у сквері імені Богдана Хмельницього", - сказала вона.

За словами речниці, мета цього свята - екологічне виховання, зміна ставлення населення до водних ресурсів, привернення уваги органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представників бізнесу та громадських організацій до екологічних проблем водних об’єктів та пошуку шляхів їх спільного вирішення. Відзначають Дня Десни під гаслом "Збережемо річку для наступних поколінь".

Розпочалося свято змаганнями із веслування на човнах "Дракон". По їх закінченню захід переміститься у центральний сквер ім. Б. Хмельницького. Там відбудеться офіційне відкриття Дня, нагородження переможців змагань та кількох конкурсів, що оголошувалися раніше: на кращі логотип свята, фото Десни та статтю про річку. Увазі відвідувачів буде представлено виставку робіт фіналістів проведеного фотоконкурсу.

Також у сквері працюватиме дитяче AQUA-містечко з майстер-класами на річкову тематику, дослідами під мікроскопом, аніматорами, ART-сушкою дитячих малюнків та іншим. Усім присутнім буде запропонована концертна програма "Десно моя синьоока".
Читайте також: На Чернігівщині відкрили справу через Леніна і Сталіна на водонапірній башті

Напередодні відзначення Дня Десни на Чернігівщині проводилися й інші заходи екологічного спрямування. Зокрема, 6 вересня, в коледжі транспорту та комп’ютерних технологій Чернігівського національного технологічного університету відбувся ЕКО-тайм. На ньому представники Деснянського БУВР розповіли студентам і викладачам про якісний стан водних об’єктів басейну річки та вплив на них антропогенної діяльності. А вчора працівники Деснянського БУВР покатали школярів та студентів на теплоході. Під час екскурсії розповіли про річку, провели вікторину, рухливу гру.

Заснували День Десни Деснянське БУВР та ГО "За відродження Десни" за підтримки Державного агентства водних ресурсів України, Чернігівських ОДА та міської ради.


https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2533779-vesluvanna-majsterklasi-ta-koncert-cernigiv-uperse-vidznacae-den-desni.html

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини