Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:30:22

Завершився традиційний туристично-краєзнавчий зліт. ВІДЕО

10.06.2015   08:57

П’ять днів юні туристи випробовували себе на міцність краєзнавчими і спортивними змаганнями, вчилися облаштовувати побут у природних умовах і закріплювали знання, які протягом року опановували в гуртках центру.

До чернігівських школярів традиційно долучилися ковчинські та лемешівські. Діти сприймають зліт як розвагу, а от організатори ставлять перед собою важливу мету – виховати здорову націю.

Чаювання – це практично єдина можливість для юних туристів зібратися командою і поговорити, наприклад, про враження, каже учасник змагань Євген Пармьонов. Бо всього за п’ять днів зльоту вихованці Чернігівського центру дитячого та юнацького туризму й екскурсій мають пройти майже 10 краєзнавчих, туристичних і спортивних змагань. Відпочивають тут лише одиниці.

Для дітей традиційний щорічний зліт – це як випробування на міцність: вони сплять у наметах, самі готують собі їжу та ще й заробляють бали для команди. Чи не найскладніший конкурс – «Туристичний побут». Дівчата і хлопці мають ретельно прибирати свої табори і не смітити біля них протягом дня, інакше перемога команді навряд чи світить.

Поки одні гуртківці заробляють бали команді віником і ганчірками, інші виборють першість у краєзнавчих і спортивних змаганнях. Всі діти досконало знають техніку пішохідного і велосипедного туризму, вільно орієнтуються на місцевості. Цим юним туристам по зубах навіть такі екстремальні конкурси, як скелелазіння. За додаткові бали для своєї команди школярі сміливо підкорюють імпровізовані гірські вершини.

Але найхвилюючий день у таборах – це, звісно, останній, коли командам дають нагороди. У цьогорічному 15-му туристично-краєзнавчому зльоті взяли участь більше сотні вихованців центру дитячого та юнацького туризму й екскурсій. Свої знання, вміння та навички, отримані в центрі, 28 дитячих команд успішно закріпили на практиці.

І хоч після змагань гуртківці згортають свої туристичні справи і їдуть додому, їх активне життя на цьому не завершується. Протягом літа на них чекають справжні туристичні походи Україною.

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини