Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:14:46

10 національних десертів країн світу. ФОТО

25.08.2014   12:41Агенцiя

Кожна колоритна країна славиться своїми стравами національної кухні. В Іспанії - це паелья, в Португалії - сардини, в Італії - піца, а в Німеччині - ковбаски.

Але крім головних страв є в цих країнах і свої національні десерти, настільки ж різноманітні, скільки і незрівнянно смачні. Отже, пропонуємо вам спробувати 10 найсолодших кулінарних шедеврів: від Нової Зеландії до Грузії.

Штрудель, Австрія

Безумовно, для того, щоб спробувати смачний штрудель сьогодні достатньо зайти до будь-якого місцевого ресторанчика, однак лише опинившись у Відні чи Зальцбурзі, ви зможете по-справжньому оцінити його смак. Перший рецепт штруделя датується 1696 роком і зберігається у міській бібліотеці Відня. З того часу він практично не змінився: десерт готують з листкового тіста з начинкою з фруктів (особливо популярні яблуко і груша), ягід, сиру або маку. Подають штрудель гарячим, з ванільним морозивом або збитими вершками. А їдять з латте або чаєм.



Фото: Aziza Shirinova

Трдло, Чехія

Традиційні трубочки з кремом - трдло - в Чехії популярні нітрохи не менше, ніж кнедлики або пиво. Десерт (інша його назва трдельник) з солодкого тіста випікають на відкритому вогні, потім обсипають сумішшю цукру і кориці, а іноді посипають горішками або кокосовою стружкою. Продають трдельники на вулицях, причому як порожніми, так і з начинкою. Не дивно, що ці солодкі трубочки дуже полюбилися мандрівникам: їсти трдло зручно, не відволікаючись від огляду визначних пам'яток, а купити можна майже завжди на центральній площі.



Фото: Julie

Пахлава, Туреччина

Пахлава (по-турецьки бахлава) - це одна з тих страв, завдяки яким східна кухня вважається дійсно унікальним явищем. За давніми переказами, десерт придумали ще в XV столітті (а хтось стверджує, що набагато раніше: у VIII столітті до нашої ери), і з тих пір він залишився незмінний. Як і кухарі султана колись, сьогоднішні кулінари готують пахлаву з тонких листів тіста, які промащуються маслом і медом, посипаються горіхами і укладаються один на одного. Дуже солодкий десерт запивають смачним турецьким чаєм.



Фото: Zeetz Jones
 
Торт Павлова, Австралія і Нова Зеландія

Створений на честь знаменитої балерини Анни Павлової, цей однойменний торт (з наголосом на передостанній склад) сьогодні одна з окрас австралійський і новозеландський кухонь. І поки дві держави продовжують сперечатися про те, де ж саме було винайдено цей дивовижний десерт, ми можемо тільки радіти можливості спробувати повітряний торт Павлова, прикрашений ягодами і збитими вершками, з ніжною хрусткою скоринкою і м'якою серединкою, яка нагадує зефір, в обох країнах.



Фото: Chemiu
 
Тірамісу, Італія

Не зважаючи на те, що за право називатися батьківщиною десерту зараз змагаються відразу кілька регіонів Італії, одне можна сказати точно - це стовідсотково італійське блюдо, так само, як паста або піца. Не зважаючи на те, що тірамісу сьогодні можна замовити практично в будь-якому кафе або ресторанчику, справжнє тірамісу ви можете спробувати тільки в сонячній Італії. А все через те, що головні компоненти десерту можна придбати тільки там: це найсвіжіший сир маскарпоне, який виготовляється в Ломбардії, повітряне італійське печиво савойарді і вино марсала, яке виробляється на Сицилії.



Фото: Munch n 'Crunch
 
Традиційний пудинг, Англія


Символ старої Англії, традиційний пудинг, в кожній англійській сім'ї готують по-своєму, а рецепт передається з покоління в покоління. Незважаючи на те, що сьогодні пудинг відноситься до солодких страв, спочатку він зовсім не був таким. І якщо сьогодні класичний пудинг готують на водяній бані з борошна, хлібних крихт, яєць, жиру, вершків і спецій, то колись основною складовою пудингу було м'ясо. Кращий спосіб спробувати справжній пудинг - поїхати до Англії на католицьке Різдво, де в цей час десерт прикрашає майже кожен стіл.



Фото: tracy benjamin

Вершкові цукерки, Японія


Ці вершкові цукерки в Японії - швидше закуска на зразок нашого попкорну, який продають в кінотеатрах, ніж повноцінний десерт. Проте вони такі смачні, що ми вирішили і їх включити в наш список. Виготовляються ці цукерочки з особливих каштанів, які ростуть тільки в Японії і Південній Кореї, солодкої картоплі, цукру і приправ.



Фото: Kyle Ruth
 
Чурчхела, Грузія

Ці традиційні грузинські солодощі, відомі під іншими назвами в Азербайджані, Вірменії та на Кіпрі, готуються на основі фруктового соку (найчастіше виноградного), в який занурюються нанизані на нитці горіхи. Виготовлення чурчхели - це одна з найдавніших традицій, безпосередньо пов'язана з виноробством. Процес цей складний і тривалий, але зате і результат того вартий: десерт виходить і смачним, і корисним.



Фото: Hayk Hovhannisyan

Чізкейк, США

Чізкейк на сьогодні - один з найвідоміших у всьому світі десертів. Його готують і в Європі, і на Сході, і в Україні. Але особливу популярність чізкейк придбав в США, де десерт отримав безліч різновидів і варіацій. Подейкують, що батьківщина сирого торта - зовсім не США, а Стародавня Греція, де він був відомий ще в VI столітті до нашої ери. Але сьогодні чізкейк - один з головних десертів Америки, а тому і куштувати його потрібно їхати саме туди.



Фото: Abdulrahman AL-Eissa
 
Туррон, Іспанія

Вишукані іспанські солодощі - туррон - з відомих нам ласощів найбільше нагадує нугу (власне, туррон іспанською і є "нуга"). Весь туррон ділиться на два різновиди: дуже твердий, схожий на цукерки грильяж, і м'який - нуга з горіхами. Іспанці гаряче охороняють свої кулінарні традиції, а тому виготовляти ласощі за межами Іспанії офіційно заборонено. Що ж, хіба солодка нуга недостатній привід для поїздки до Іспанії?



Фото: Xose Castro Roig

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.