Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:31:24

Великоднє привітання Амвросія, архієпископа Чернігівського та Новгород-Сіверського УПЦ (МП). ВІДЕО

04.05.2013   23:07Агенцiя

Христос Воскрес! «Смерті святкуємо умертвіння, іншого, вічного життя, початок»

Возлюблені у Господі високоповажні пастирі і миряни, чернецтво і всі православні сини і дочки нашої Чернігівської єпархії!

Знову Господь дарує нам велику радість й можливість прославити Його Божественне Воскресіння! Пасха Христова, що відкриває кожному віруючому джерело нетління і вічного життя, – величне диво в світовій історії, початок оновлення всього світу силою Божою!

У Євангелії ми маємо безсумнівні підстави для нашої віри у Воскресіння Господнє. Сам Спаситель кілька разів говорив про Своє воскресіння (Лк. 24,5-8; Мф. 17,9,22-23). Всі пророцтва Христа справдились, і це розвіює сумніви і вселяє віру в те, що Христос Воскрес. Віруємо ми в Воскресіння Христове і тому, що довіряємо Його учням. Христос являвся їм по Своєму воскресінні, і протягом сорока днів говорив з ними про Царство Боже. Як ми можемо не вірити свідченням стількох очевидців? Без Воскресіння Христового неможливо пояснити той перелом, який стався в душі апостолів. З слабких, заляканих людей вони раптом. стали сміливими, рішучими, переконаними проповідниками. Апостольська громада сповнилася надзвичайним ентузіазмом. Факт Воскресіння Христового у всій первісній історії християнства є вихідним пунктом для нового життя. В полеглих духом  він вселяє мужню рішучість і з бідних рибарів робить світових вчителів і проповідників. Вся історія наступних століть являє собою розкриття і поширення християнських ідей, центральна з яких – звістка про Воскресіння.

Церква оспівує: «Не знали ми, як народився Ти від Діви, не знали ми, і як Ти воскрес із мертвих». Обидві ці таємниці заховані від допитливих, але для віруючих, тих хто сповідує Воскресіння Христове з’явилася благодать. Велике таїнство віри, яке сповіщається святом, це перемога над смертю, позбавлення від тління і загибелі, перетворення людини і звільнення з рабства в свободу і славу синів Божих. Ця перемога проявляється в тому, що нам дана радість прощення через покаяння.

Господь після Воскресіння сказав: «Ідіть, сповістіть і проповідуйте покаяння і прощення гріхів, почавши від Єрусалиму і до кінців Землі» (Лк. 24,47). Прощення з Гробу засяяло, і смерть знищена Христовою смертю. Чуємо звістку Ангела Божого про перемогу, звістку про життя, щастя, про те, що Бог примирився з людьми, і мертві оживуть. Тому що: «Христос воскрес із мертвих, первісток померлих» (1Кор. 15,20). Перший Христос, а за Ним воскреснуть всі! «Сяйво Христове освічує всіх». Це сяйво безсмертного життя з гробу Ісусового поширюється по всьому світу, і в кожному з нас запалює вогник безсмертя. Воно перетворює спочатку розум, потім волю, почуття і саме тіло. А у день загального Воскресіння, Бог зніме гниле прикриття, і чистий пламінь вічності вийде з під покриву часу. Віруючі засяють Божественним вогнем і освячуючись, стануть дітьми Божими, ввійдуть в Його славу. Христос, як першообраз нашого воскресіння, воскрес з оновленим і прославленим тілом: і ми воскреснемо з таким же тілом, для життя вічного. У цьому славному вигляді постанемо і ми по воскресінні з мертвих, якщо милістю Божою сподобимось небесної слави.

Вітаючи з великим святом Святої Пасхи, дорогі браття і сестри, подякуймо Господу за те, що Він предобразив нам цей стан в самому Собі, воскрес із мертвих в оновленому тілі. Духовно вдосконалюючись, примножимо в нашому житті милосердя і співчуття до ближніх, поділимося з ними нашою пасхальною радістю і всім тим, що щедро подається нам від Господа.

Молитовно бажаю зміцнення у вірі і благодатного оновлення в житті.

Христос Воскрес!

Воістину Воскрес!

Відео телеканалу "Дитинець"

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини