Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:40:31

У Чернігові відбулася конференція з безбар’єрності

11.05.2023   11:02Агенцiя

На регіональному заході з безбар’єрності, що відбувся з ініціативи руху Зе!Жінки, в обласному центрі відбулися тематичні дискусії та презентовано Довідник безбар’єрності.

Це концептуально нова реальність для нашої держави, новий сучасний етап розвитку України, де кожен має рівні права та можливості, тож не має бути жодних перешкод чи бар’єрів.

«Безбар’єрність – це рівні можливості й доступність для всіх людей. Це не просто довідник, це – дорожня карта, що розкриває нові реалії, коли в центрі уваги саме людина. Довідник – це посібник із коректного спілкування, де немає слів чи фраз, що демонструють упереджене, стереотипне або дискримінаційне ставлення до певних людей чи груп», – зазначила обласна лідерка «Зе!Жінки» Чернігівщини Олеся Кісленко.

Маломобільні групи повинні мати доступ до всіх об’єктів інфраструктури, жодної дискримінації за будь-якими ознаками – це лише невеликий відсоток того, що потрібно впровадити в нашому суспільстві. Цей список дуже великий, але починати треба з того, щоб прибрати бар’єри саме в наших думках.

Початок цього шляху обговорили з представниками обласної військової адміністрації, народними депутатами від «Слуги Народу» Олегом Семінським та Сергієм Гривком, головою облради від «Слуги Народу» Оленою Дмитренко, представниками громадських організацій, спілок, органів місцевого самоврядування та бізнесу.

«Говорячи про безбар’єрність, одразу спадає на думку фізична, тобто можливість кудись потрапити без перешкод, пересуватися всіма шляхами без обмежень. Звісно, і над цим потрібно працювати, але загалом питання значно ширше. До всього, свої корективи внесла війна, до наявних викликів додалося облаштування укриттів. Маємо думати й про реабілітацію наших захисників та захисниць, повернення їх до нормальних умов життя», – прокоментував підписання Декларації «Про підтримку Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні» В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської ОВА, голова обласної організації «Слуги Народу».

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини