Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:38:28

Держава та громади мають бути партнерами

12.11.2021   11:47Агенцiя

На цьому сьогодні наголосив голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус під час урочистого відкриття приймально-діагностичного відділення з пунктом невідкладної медичної допомоги Бахмацької центральної районної лікарні.

— Приймальне відділення Бахмацької ЦРЛ є гарним прикладом співпраці між державою та місцевим самоврядуванням. Із загальної вартості об’єкту (8 млн грн) половина – це державні кошти, решта – співфінансування громади. Попереду ще багато роботи з покращення закладу, проте приємно відмітити, що приймальне відділення досить якісне, — прокоментував очільник ОДА.

Нині це відділення відповідає усім сучасним вимогам. За державні кошти вже закуплено та встановлено дороге медичне обладнання — апарат ультразвукової діагностики, стаціонарна рентгенівська діагностична система, комп'ютерний томограф.

Принагідно В’ячеслав Чаус у Бахмачі відвідав Центр масової вакцинації. Щодня тут вакцинується близько двохсот людей. Загалом темпи вакцинації задовільні, проте, щоб працювати оперативніше, вирішено додати ще один ноутбук та спрямувати до Центру технічного працівника.

— Чернігівщина перебуває у «червоній зоні». І щоб в ній повноцінно жити, треба вакцинуватися. Щодня в області працюють моніторингові групи, які перевіряють дотримання карантинних вимог суб’єктами господарювання. Можу відзначити, що підприємці здебільшого сумлінні, — наголосив голова облдержадміністрації під час брифінгу для обласних та місцевих ЗМІ. — Наразі маємо високу завантаженість ковідних ліжок та високу смертність. Майже всі захворілі, які потрапляють до лікарні, потребують кисневої підтримки. Рідкий кисень в області є, але його доводиться постійно перерозподіляти в ручному режимі по лікарнях, де зростає потреба.

В’ячеслав Чаус сьогодні з робочим візитом також побував і на Борзнянщині. Оглянув 2 об’єкти «Великого будівництва».

Один з них завершено на 95% — це стадіон «Колос» у Борзні. Загальна вартість його капітального ремонту – 9,8 млн грн (у т.ч. кошти ДФРР – 7,1 млн грн, кошти місцевого бюджету – 2,7 млн грн).

— Проєкти мають бути продуманими. Реконструкція стадіону (чомусь!) не передбачала асфальтування майданчиків між трибунами та біговою доріжкою. Тобто під ногами вболівальників могла б стояти калюжа, а штучне покриття доріжки швидко зіпсувалося б через надмірну вологу. Звісно, допустити такого не можна. Тому на зекономлені кошти цю проблему таки усунуть. Однак, її можна було уникнути, — акцентував В’ячеслав Чаус.

Інший об’єкт — Борзнянська ЗОШ І-III ст. імені Христини Алчевської – кандидат на фінансування у рамках Програми «Велике будівництво» у 2022 році.
Першочергова потреба закладу – теплореновація. Втім, є плани на роботи зі створення сучасного освітнього простору.

 

Департамент інформаційної діяльності
 та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини