Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:38:37

На строкову військову службу з Чернігівщини цієї осені має піти 461 чоловік

04.10.2019   10:38Агенцiя

Чернігівських юнаків чекають у Збройних Силах та Національній Гвардії України, Державній спеціальній службі транспорту та прикордонних військах.

Черговий призов громадян України 1992-2001 років народження на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань буде проводитись у жовтні-грудні 2019 року. Про особливості його проведення на Чернігівщині говорили під час відеоконференції з головами призовних комісій області, яку провів директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА, заступник голови обласної призовної комісії Сергій Болдирєв.

Як нагадав військовий комісар області Олександр Криворучко, призову підлягають чоловіки-громадяни України, яким на день відправлення до війська виповнилося 20 років і більше. Проте, за бажанням молодої людини та за відсутності заборон з боку батьків і лікарів, служити в армії можна і з 18 років.

— І призовникам, і їхнім батькам варто знати, що військовослужбовців строкової служби не відправляють до зони бойових дій, — наголосив Сергій Болдирєв. — Вони служать на мирній території та мають соціальні гарантії від держави.

До числа соціальних гарантій строковикам належать виплати грошових допомог при призові, щомісячно та при звільненні в запас, повне державне утримання на час служби, зарахування часу служби до стажу роботи, збереження робочого місця та середнього заробітку, якщо такі були до призову, тощо.

За інформацією Олександра Криворучка, на сьогодні призовні команди в області укомплектовані приблизно на третину. У Борзнянському, Коропському, Прилуцькому районах та місті Новгороді-Сіверському ситуація найбільш напружена. Проте ще є час для її виправлення.

Військовий комісар нагадав про адміністративну та кримінальну відповідальність громадян за порушення правил військового обов’язку. Але особливо акцентував на тому, що служба в лавах ЗСУ — обов’язок почесний і відповідальний. Це мають відчути усі призовники та їх родини. Тож у районах та містах повинні подбати і про організацію урочистих проводів, і про доставку юнаків до місця збору.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини