Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:49:30

О. Черненко: Ухвалення Виборчого кодексу є перемогою команди “Європейської Солідарності”

17.07.2019   09:04Агенцiя

16 липня у прес-центрі “Чиста політика” відбувся брифінг народного депутата Олександра Черненко на тему “Виборчий кодекс: основні новації документу”.

Народний депутат зазначив, що є одним зі співавторів виборчого кодексу. Він підкреслив, що “це одне з найбільших досягнень моєї роботи у парламенті”.

Олександр Черненко своєю заслугою у діяльності Верховної Ради вважає також і співучасть в прийнятті законів про децентралізацію, про реформування оборонного комплексу, зміни до Конституції стосовно курсу на ЄС та НАТО, антикорупційне реформування, зміну законодавства про мову тощо.

«Позаду – 4568 поправок. Виборчий кодекс хоча й було прийнято, проте його застосування відтерміновано до 2023 року. Цим новим виборчим кодексом планується ввести систему відкритих регіональних списків депутатів, чого давно від нас вимагає суспільство та ЄС. Але для цього ще варто підготувати ЦВК, громаду та провести велику роботу, щоб наступні вибори пройшли більш якісно та не були корумповані тощо. Парламент прийняв цей кодекс і його майбутнє тепер в руках президента, представники якого заявляють, що вивчають його”, – підкреслив народний обранець.

Цей документ офіційно доступний для всіх бажаючих і за процесом прийняття поправок можна було відкрито спостерігати, тому якщо хтось називає його недоступним і прихованим, то це не є правдою.
«Стосовно великої кількості правок, то це є звичним процедурним питанням, але завдання президента розробити новий виборчий кодекс за два місяці ми виконали. Якщодокумент не підпише президент, то це вже може викликати певні непорозуміння, і народ знову почне влаштовувати пікети, але вже біля офісу президента» - сказав Олександр Черненко

Він підкреслив, що “закон приймали депутати і вони самі вирішували, чи приймати ті чи інші поправки, зокрема, про голосування маломобільних категорій громадян, стосовно чого були суперечки, адже, наприклад, забезпечити усі виборчі дільниці пандусами нереально, особливо на селі.

«Тобто, наразі кодекс прийнято, а потім можливі певні доповнення до нього, але зараз чекаємо на підпис президента, що вже викликає сумніви й певні ризики», - зазначив народний депутат.

На завершення брифінгу Олександр Черненко підкреслив, що Виборчий кодекс прийнято. За відкриті виборчі списки проголосували 230 народних депутатів, які виконали свої виборчі обіцянки, і саме завдяки команді партії “Європейська Солідарність” у парламенті в останній пленарний тиждень Верховна Рада ухвалила Виборчий кодекс.

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини