Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:33:42

Чернігівський міський голова досяг домовленості з передовим медичним центром Ізраїлю про навчання чернігівських лікарів

08.06.2017   08:52Агенцiя

6 червня, в Чернігівській міській раді підписаний Меморандум про співпрацю між нашим містом і Першим медичним центром Тель-Авіву.

Документ підписали Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та керівники Міжнародного департаменту Першого медичного центру Тель-Авіва Роман Гольдман та доктор Юрій Ранков.

Сторони домовилися про те, що ізраїльська сторона на безкоштовній основі буде надавати чернігівським лікарям будь-яку методичну і науково-консультаційну допомогу за всіма напрямками. Також передбачені кілька форматів навчання, підвищення кваліфікації лікарів у Чернігові, яке готові проводити провідні ізраїльські спеціалісти. Окрім того, Перший медичний центр Тель-Авіва готовий безкоштовно прийняти на стажування лікарів з Чернігова та навчати їх на практиці в медичному закладі світового рівня.

Владислав Атрошенко:
- Ми домовилися про те, що чернігівські лікарі зможуть перейняти досвід спеціалістів світового рівня як у себе вдома, так і в провідній клініці Ізраїлю, медицина якого є у світі одною з провідних. Для Чернігова це надзвичайно потрібно і корисно. Вигода для ізраїльської клініки в тому, що вона таким чином заявляє про себе широкому колу зацікавлених осіб. Але ця її мета ніяк не заважає нам досягати нашої – а саме навчати своїх спеціалістів і піднімати рівень надання медичних послуг жителям Чернігова.

Роман Гольдман:
- Чернігів увійшов в асоціацію співробітництва між Ізраїлем та Україною. Причому в цій асоціації він поки єдине місто, яке не є мільйонником. Першим серед українських міст до неї приєднався Київ, потім Львів, через місяць має приєднатися Одеса і через півтора місяці – Дніпро.

З Чернігівським міським головою ми запланували ряд важливих починань. По-перше – академічне наукове співробітництво, де кращі лікарі Чернігова приєднаються на одну платформу зі своїми західними колегами з Ізраїлю. Ми запланували в Чернігові ряд семінарів, форумів і конгресів, які проведемо для лікарів не тільки з Чернігова, а й з інших міст. По-друге, ми вже найближчим часом будемо готові прийняти українських колег, які абсолютно безкоштовно приїдуть на навчання, підвищення кваліфікації в нашу центральну клініку.

Ми хочемо досягти такого рівня, коли пацієнти в Токіо, Мельбурні, Нью-Йорку, Тель-Авіві і Чернігові будуть отримувати абсолютно однакове лікування за єдиним протоколом і єдиним підходом, розробленим спільно. Ми прибічники того, щоб сучасна доказова західна медицина була доступною для всіх.

У нас дуже теплі стосунки з українською стороною. З 9 мільйонів жителів Ізраїлю 1 мільйон – вихідці з СРСР, з них приблизно 65% - з України. В нас багато спільного, в тому числі – і необхідність країні жити й розвиватися в умовах незавершеного військового конфлікту. Але ми вважаємо, що Україна – потенційно європейська держава, головний ресурс якої – люди, готові навчатися і діяти. Тож давайте добиватися результатів разом.

Перший медичний центр Тель-Авіва – не тільки провідний, а й найбільший медичний заклад Ізраїлю. В ньому близько 1,4 тис. лікарів, з яких 10% - професори. Загальний штат працівників – 6 тис. чоловік. Центр приймає понад  1,3 млн пацієнтів на рік і проводить щорічно 31 тис. операцій.

Перед підписанням Меморандуму Владислав Атрошенко особисто обговорив з представниками ізраїльського медичного центру подальше співробітництво з Черніговом. Мова йшла також і про те, щоб це співробітництво збільшити.  Керівництво міста зацікавлене в тому, щоб залучити в Чернігів передову медицину та інвестиції. Місто та особисто Чернігівський міський голова готові надавати такому інвестору будь-яку необхідну допомогу і підтримку.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.