Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:40:40

Відбулися засідання президії та постійних комісій обласної ради

22.03.2016   16:24Агенцiя

22 березня, відбулися засідання президії та постійних комісій обласної ради, у ході проведення яких депутати детально розглянули та узгодили усі питання, що виносяться на четверту сесію, що відбудеться рівно за тиждень.

Провів засідання президії голова обласної ради Ігор Вдовенко. До обговорення порядку денного чергової сесії долучились члени президії, голова облдержадміністрації Валерій Куліч, безпосередні розробники проектів рішень, відповідальні працівники виконавчого апарату обласної ради, керівники структурних підрозділів органів виконавчої влади, журналісти.

Розпочали роботу депутати із розгляду ряду звернень. Серед них надзвичайно важливе Звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, громадськості та міжнародної спільноти щодо звільнення Надії Савченко та всіх українських заручників, ув'язнених в Російській Федерації. Не менш актуальним є і Звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо включення Чернігівської області до експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення. Обидва документи були внесені головою обласної ради Ігорем Вдовенком.

Постійною комісією обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин на розгляд було подано Звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України і Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру щодо недопущення погіршення умов ведення бізнесу в аграрному секторі економіки.

Депутати також ознайомилися із матеріалами 2 звітів: «Про виконання обласного бюджету і витрачання коштів резервного фонду обласного бюджету за 2015 рік» та «Про результати моніторингу та з оцінки результативності виконання Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року та Плану заходів із її реалізації за 2015 рік».

Наступний блок питань був присвячений розгляду низки обласних галузевих програм. Зокрема, «Програми розвитку місцевого самоврядування на 2016-2018 роки», розробленої виконавчим апаратом обласної ради спільно з Департаментом фінансів обласної державної адміністрації. Реалізація даної Програми буде відбуватися шляхом проведення щорічного обласного огляду – конкурсу «Краща сільська, селищна, міська рада Чернігівщини», призовий фонд якого становитиме 740 тисяч гривень. Крім того, на розгляд винесено обласну Програму «Молодь Чернігівщини» на 2016-2020 роки» та «Програму забезпечення пожежної безпеки на території Чернігівської області на 2016 - 2020 роки».

За поданням Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації на розгляд обласних обранців було також внесено зміни до обласної «Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 10 вересня 2015 року».

Досить символічним, за словами голови обласної ради, є те, що саме у Всесвітній день водних ресурсів, який відзначається 22 березня, депутати обговорили актуальні питання водозабезпечення області. Зокрема, учасники заходу заслухали «Інформацію начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів Сергія Нагалюка про стан забезпечення Чернігівської області водними ресурсами для питних, виробничих і господарських потреб, перспективи та шляхи вирішення існуючих проблем у водозабезпеченні». Члени президії також розглянули питання «Про погодження спеціального дозволу на видобування питних підземних вод Деснянського родовища (ділянки №№ 1, 2), розташованого в Козелецькому районі Чернігівської області, Остерській квартирно-експлуатаційній частині району Міністерства оборони України, яке було внесене заступником голови обласної ради Арсеном Дідуром.

Постійною комісією обласної ради з питань регламенту, депутатської етики, законності та запобігання корупції на розгляд сесії внесено питання «Про обрання представників громадськості до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Чернігівській області». У проекті рішення постійна комісія пропонує обрати до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції в Чернігівській області депутатів обласної ради – Дмитра Блауша та Сергія Пащенка.

За ініціативи голови обласної ради Ігоря Вдовенка на розгляд і обговорення включено питання «Про внесення змін до рішення обласної ради від 18 червня 2013 року «Про заснування звання «Почесний громадянин Чернігівської області». Запропоновані зміни сприятимуть широкому залученню громадськості до висування та визначення кандидатур на звання «Почесний громадянин Чернігівської області».

Два питання, які визначають подальшу долю інтернатних навчальних закладів, були розглянуті за поданням управління освіти і науки облдержадміністрації: «Про реорганізацію Городнянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів Чернігівської обласної ради шляхом перетворення у комунальний заклад «Городнянський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради. А також «Про реорганізацію Сосницької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів Чернігівської обласної ради шляхом перетворення у комунальний заклад «Сосницький багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради». Це дозволить забезпечити здійснення комплексної медичної, психологічної, педагогічної реабілітації дітей з особливими освітніми потребами, створити умови для відновлення їх здоров'я та соціально-психологічної адаптації, а також сприятиме здобуттю ними якісної дошкільної, початкової та загальної середньої освіти в комплексі з медичною реабілітацією. Крім того, у цьому блоці депутати розгянули і питання «Про ліквідацію комунального підприємства «Чернігівський обласний магазин наочних посібників та учбового обладнання» Чернігівської обласної ради».

Два проекти рішень були подані на обговорення депутатом обласної ради Дмитром Блаушем: «Про внесення змін до Положення про використання коштів обласного бюджету та іншої субвенції на виконання доручень виборців депутатами обласної ради, затвердженого рішенням обласної ради від 18 грудня 2015 року №5-2/VII» та «Про додаткове маркування товарів російського походження у торговельних закладах Чернігівської області».

Члени президії погодили та винесли на обговорення сесії також наступні питання:

- «Про надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) комунальному лікувально-профілактичному закладу «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» Чернігівської обласної ради»;

- «Про виділення лісової ділянки у довгострокове тимчасове користування лісами товариству з обмеженою відповідальністю «Формікабуд»;

- Про перейменування села Данине Данинської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області;

- «Про здійснення співфінансування за рахунок коштів обласного бюджету»;

- «Про безоплатну передачу у власність Костобобрівської територіальної громади Семенівського району будівлі, що розташована за адресою: Семенівський район, с. Костобобрів, вул. Шкільна, буд. 2;

- «Про затвердження розпорядження голови обласної ради від 22 лютого 2016 року № 27 «Про звільнення Каменської Н.Д. з посади директора комунального підприємства «Консалтинговий центр «Сіверщина» Чернігівської обласної ради».

Питання «Про передачу цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Облсвітло» Чернігівської обласної ради у власність територіальної громади міста Чернігова» на розгляд вніс перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук у зв'язку зі зверненням Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка. Підставою для такої передачі міський голова вважає те, що упродовж кількох останніх років КП «Облсвітло» переважно надає послуги з обслуговування Чернігівських міських електромереж.

Окрім цього, депутати розглянули і цілий ряд нагальних питань щодо ефективного управління та розпорядження об'єктами комунальної власності. На пленарному засіданні чергової сесії обласні обранці планують також розглянути низку депутатських запитів.

Загалом після жвавого обговорення, враховуючи усі озвучені пропозиції депутатів, до порядку денного четвертої сесії, запланованої на 29 березня 2016 року, наразі включено 62 питання. Детально ознайомитися із змістом проектів рішень можна на сайті обласної ради у розділі «Проекти регуляторних актів та рішень».

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини