Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:58:26

Депутати шукали шляхи вирішення проблемних питань аграрної галузі Чернігівщини

12.02.2016   08:22Агенцiя

11 лютого відбулося спільне засідання постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин і депутатів обласної ради від фракції Аграрної партії України. Вели засідання заступник голови обласної ради Арсен Дідур та очільник постійної комісії Віктор Кияновський.

Насамперед, депутати заслухали інформацію в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області Олександра Колотіліна та директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергія Хоботні про збільшення орендної плати за використання земель сільськогосподарського призначення державної власності та зміну строку дії договорів оренди. Детально обговоривши ці питання, у своїх виступах народні обранці критично висловлювалися щодо встановлення орендної плати на рівні 8 відсотків від нормативної грошової оцінки земельних ділянок та зміни строку дії договорів оренди, який би не перевищував семи років. Зазначалося, що такі пропозицій загальмують розвиток аграрної галузі та зведуть нанівець роботу представників середнього бізнесу, особливо фермерів. Члени комісії одностайно вирішили звернутися до Головного управління Держгеокадастру в області та на чергову сесію облради винести проект рішення щодо Звернення до профільного міністерства з вимогою не погіршувати умови господарювання аграріям.

Наступним розглянуто питання створення національного природного парку «Дніпровсько-Деснянське Міжріччя» на території Козелецького та Чернігівського районів. Про доцільність створення об'єкту природно-заповідного фонду комісію поінформували заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Тетяна Небрат та директор регіонального ландшафтного парку «Міжрічінський» Андрій Сагайдак. Свою позицію виступаючі аргументували тим, що це лише зміна статусу вже існуючого РЛП на національний природний парк, яка не передбачає розширення територій природно-заповідного фонду. До того ж, таке реформування є однією із складових міжнародних зобов'язань нашої держави.

Категоричну незгоду по цьому питанню висловили голова Козелецької районної ради Олена Дмитренко та голова Асоціації лісозаготівельних та деревообробних підприємств Чернігівської області «Чернігівлісдеревпром» Валерій Лозицький. Під час засідання ними була озвучена позиція громадськості, суб'єктів господарювання Козелецького району, жителів прилеглих сіл, які не підтримують ініціативи створення національного природного парку. Депутати постійної комісії прийняли рішення щодо недоцільності створення національного природного парку «Дніпровсько-Деснянське Міжріччя» з декількох причин. А саме: через складну економічну ситуацію в державі, коштів невистачає навіть для фінансування існуючих національних парків. Крім того, не враховано, що територія запланованого національного природного парку знаходиться між двома діючими військовими полігонами. Що, в свою чергу, порушило б заходи безпеки на території полігонів та реалізацію функцій парку. Ознайомившися з усіма точками зору з цього питання, депутати вирішили вивчити господарську діяльність та фінансовий стан вже існуючих в області Ічнянського та Мезинського національних природних парків.

Серед іншого, депутати постійної комісії прийняли рекомендації щодо процедури погодження звернення лісокористувачів стосовно приведення існуючого поділу лісів у відповідність до «Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок».

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини