Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:09:13

Начальник УМВС Едуард Альохін зустрівся з представниками Консультативної Місії Євросоюзу

28.10.2015   13:37Агенцiя

27 жовтня начальник УМВС в Чернігівській області полковник міліції Едуард Альохін провів заключну зустріч з експертами Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні.

Делегацію з п'яти членів Місії Євросоюзу та двох представників України очолював заступник голови Консультативної Місії Європейського союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні Юг Фанту.

Він підкреслив, що головне завдання місії - покращення співробітництва і взаємодії між державними інституціями та правоохоронними органами і структурами.

Учасники зустрічі обговорили хід реформування української правоохоронної системи. Сторони докладно проаналізували наявні труднощі і специфіку втілення в українські реалії європейського досвіду, розглянули перспективи подальшого співробітництва в плані покращення та активізації процесу реформування. Одним з ключових завдань правоохоронних органів представники Консультативної Місії Євросоюзу бачать у дотриманні балансу між забезпеченням безпеки громадян та збереженням їх прав і свобод.

Значну зацікавленість сторін викликало обговорення перспективи запуску на базі Чернігівської області пілотного проекту створення громадсько-орієнтованої поліції.

Також очільник делегації представив на розгляд начальника Управління МВС в Чернігівській області три базові принципи реформування правоохоронного відомства в нову поліцію:
1. громадсько-орієнтована поліція;
2. охорона і забезпечення громадського порядку за участю великих груп людей;
3. процес кримінального розслідування.
У свою чергу Едуард Альохін зауважив, що без реформування органів прокуратури та судів реформування міліції в поліцію не дасть бажаного ефекту, бо принципи роботи всієї правоохоронної системи залишаються старими - радянськими.

Ще одна важлива деталь, на яку звернув увагу керівник обласної міліції - зміна підзвітності нової поліції з вертикальної на горизонтальну, тобто не «контроль на контроль за контролем», а підзвітність шерифів місцевим громадам та процесуальна самостійність слідчих, фактична, а не теоретична.

Гості зазначили, що помітили в українському законодавстві принцип надмірного контролю. Деякі положення законодавства в європейській практиці трактуються більш вільно. Взагалі ж, міжнародні експерти відзначили, що законодавство в Україні досить демократичне і прогресивне, але воно не завжди виконується через низький рівень дотримання законів в українському суспільстві.

Наприкінці зустрічі сторони висловили сподівання, що після зустрічі з найвищими українськими посадовцями Чернігівщина таки стане учасником пілотного проекту зі створення громадсько-орієнтованої поліції. 

 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини