Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:17:11

Ситуація з погашення заборгованості із заробітної плати в області перебуває на контролі у влади

18.06.2015   09:02Агенцiя

Питання своєчасності виплати заробітної плати в області знаходиться на постійному контролі органів влади. Більше ніж на 7% зменшилися борги із заробітної плати в країні, однак на Чернігівщині ще не досягнуто позитивної динаміки. Сума боргу у травні зросла на 100 тисяч гривень і на сьогодні становить майже 21 мільйон гривень. Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич під час чергового засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, що відбулось 17 червня.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олега Русіна, заборгували зарплату своїм працівникам 49 підприємств області. Значна частина з них є боржниками уже тривалий час, а деякі поповнили це коло в цьому році.

На сьогодні, найбільшу суму боргу сконцентровано на 32-х економічно активних підприємствах регіону. Серед них: ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів „ЧеЗаРа“»; дочірнє підприємство «Чернігівнафтогазгеологія» НАК «Надра України» та його два підрозділи у м. Прилуки та м. Ніжин; ПрАТ «Завод „Ніжинсільмаш“»; ПАТ «Хімтекстильмаш»; державне підприємство «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

Значні борги акумулюють 17 економічно неактивних підприємств. До 14-и із них здійснюються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом. Ще 3 підприємства призупинили діяльність.

Позитивним моментом залишається відсутність заборгованості із заробітної плати серед сільськогосподарських підприємств області. У територіальному розрізі — не мають боргів підприємства 14 районів Чернігівщини.

Про ситуацію та шляхи прискорення погашення заборгованості інформували комісію керівники підприємств-боржників Новгород-Сіверського, Чернігівського та Ріпкинського районів.

— Питання своєчасної виплати заробітної плати та погашення боргів з неї є першочерговими і повинні вирішуватися в загальному комплексі соціально-економічних проблем. Адже саме вони мають значний вплив на настрій населення та матеріальні статки сімей, — наголосив Леонід Сахневич, підсумовуючи результати засідання.

На його переконання, необхідно роботи все, щоб підприємства в області працювали, люди вчасно отримували заробітну плату, а бюджет поповнювався необхідними коштами.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.