Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:05:32

Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України повинен залишатися у Чернігові

27.03.2015   08:34Агенцiя

З нагоди річниці вимушеної передислокації із тимчасово окупованого міста Феодосія Автономної Республіки Крим до Чернігова, 26 березня відбулося шикування особового складу Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України.

На зустріч з військовими прибув голова обласної ради Микола Звєрєв, який протягом усього року особисто опікувався вирішенням багатьох організаційних і побутових проблем, що виникали у Центра в процесі свого облаштування у Чернігові.

Про нинішню ситуацію у військовій частині керівнику області доповів виконуючий обов'язки начальника Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України підполковник Сергій Устінов. Він, зокрема, узагальнив коло питань, які наразі найбільше хвилюють військовослужбовців. Серед названих проблем – це покращення житлових умов працівників ДНВЦ, що прибули з Криму, виділення у Чернігівській області земельних ділянок під власне господарство для військовослужбовців, додаткове залучення адресної спонсорської допомоги від підприємств, бізнесменів для потреб Центру тощо.

Очільник обласної представницької влади Микола Звєрєв детально поінформував працівників ДНВЦ про заходи, до яких вдається влада щодо покращення умов їх перебування у Чернігові. Він зазначив, що не зважаючи на масштаби проведеної роботу по забезпеченню нормального функціонування Центру, належить зробити ще не менше. «Найскладніший же період для вашої частини вже позаду. Я переконаний, що спільними зусиллями Міністерства оборони України та обласної представницької і виконавчої гілок влади ми зможемо не лише відновити потужності Центру, але й значно їх поліпшити», – запевнив військовослужбовців керівник.

Голова обласної ради також прокоментував чутки про можливу чергову передислокацію ДНВЦ до Вінниці чи у Житомир. Як відомо, більшість працівників Центру не бажає залишати Чернігів, який за рік, що минув, вони встигли полюбити.

Микола Звєрєв підтвердив, що у міністерських коридорах і справді такі ідеї поширюються. Проте, ні чернігівська громада, ні область в цілому не бажають розставатися з Центром. «Я особисто зроблю все залежне аби ви і надалі залишалися на Чернігівщині. Адже за рік, що минає після переведення Центру на Чернігово-Сіверську землю, ви вже стали для нас рідними, ви – частина нашої історії», – наголосив голова обласної ради.

На завершення шикування, Микола Звєрєв оглянув приміщення Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України та ознайомився з умовами праці його співробітників.


Довідково
Головне завдання науково-випробувального центру полягає у науковому супроводі розробок, проведенні випробувань зразків авіаційної техніки та озброєння і надання рекомендацій Збройним Силам України щодо прийому зброї.
Понад 70 відсотків особового складу Центру під час російської окупації півострова Крим не зрадили Батьківщину. Вони залишилися вірними народу України, зуміли зберегти майже всю рухому матеріально-технічну базу і перевезти її на материкову частину України, до Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.