Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:44:54

"Сирний дім" Дідура платитиме лише 3 % за землю

02.02.2015   12:49Агенцiя

Приватне підприємство «Сирний дім» платитиме орендну плату за землю у розмірі трьох відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Три відсотки — це мінімум. Адже можна призначати орендну плату за землю від 3 до 12 відсотків. На Чернігівщині були випадки, коли призначали усі 12 відсотків. Як правило, пишуть шість.

Грошова оцінка земельної ділянки «Сирного дому», розташованого у селі Салтикова Дівиця Куликівського району, становить сто двадцять шість тисяч гривень, або 5,04 гривні за квадратний метр. Три відсотки — це 3780 гривень на рік. За два з половиною гектари землі. Смішна, за нинішніх цін, сума.

ПП «Сирний дім» виготовляє п'ять сортів твердого сиру: «Гауда», «Радомер», «Фітнес» (35 відсотків жирності), «Російський», «Голландський». Орієнтовані на український внутрішній ринок.

Рішення про три відсотки прийняла Чернігівська обласна рада. Проект рішення подав Валентин Мельничук, заступник голови облради. Погоджено рішення Арсеном Дідуром, головою постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів, Поліною Богуш, начальником юридичного відділу, та Лолітою Ладиженською, начальником аналітичного відділу Чернігівської обласної ради (проект рішення 23-ої сесії на офіційному сайті облради).

А тепер, увага, засновник ПП «Сирний дім» — Приватне акціонерне товариство «Куликівське молоко». Серед 14 засновників «Куликівського молока» Дідур Арсен Володимирович, розмір внеску до статутного фонду (грн.): 910510.00. А також його дружина Наталі я Анатоліївна: 651030. Разом у них понад 87 відсотків статутного фонду. Син, Анатолій Дідур, — заступник директора ПП «Сирний дім».

Крім того, Арсен Дідур — держслужбовець, радник голови облради.

Ось так переплелися інтереси держслужбовця, депутата та бізнесмена (формально колишнього).


Ольга Макуха, тижневик «Вісник Ч» №5 (1499)

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.