Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:49:56

"Університети життя" Анатолія Долеско

10.10.2014   09:45Агенцiя

Ви запитували - кандидат відповідає

- Анатолію Олександровичу, побувавши у Ваших громадських приймальнях, поспілкувавшись там із людьми, записав кілька питань, які їх найбільше хвилюють. А цікавить громаду практично одне й те ж. І найперше, що впадає в око у Вашій біографії, київська прописка. Ви опозиціонуєте себе як чернігівець, який знає проблеми цього міста зсередини. Але ж при цьому мешкаєте в Києві?

- Я народився і виріс у Чернігові. Становлення моє пройшло також у цьому місті. Тут живе моя мама, тут моя робота. Працюю на Чернігівському радіоприладному заводі головою наглядової ради. Прийшов на це підприємство в часи, коли навіть більшість оптимістів поставили на ньому хрест. 2011-й рік багато хто з чернігівців добре пам`ятає. Попередні інвестори довели підприємство до банкрутства, люди майже рік не отримували зарплати, були величезні борги перед пенсійним фондом, а найближча перспектива - порізати завод на метал та побудувати на його місці розважальний центр. Я прийшов на "ЧеЗаРа" як кризовий менеджер. Тоді доводилося щодня курсувати в напрямку Києва, аби домовлятися із впливовими людьми, стукати у двері чиновників та шукати механізми виходу із глибокої кризи. Отак і почав жити на два міста.

Утім усі старання не були марними. За два роки завод таки відвоювали: людям повернули зароблені гроші, частково розрахувалися із боргами перед пенсійним фондом, виробництво запрацювало стабільно. Тепер можна й розвиватися, щоб виходити з позначки "нуль" на "плюс".

У Києві більше можливостей вирішувати питання замовлень для підприємства, оформлення ліцензій, інших дозвільних документів. У столиці більше місця для самореалізації. Ми разом із дружиною у 2005 році заснували Центр Української Культури та Мистецтва. Раді з того, що дали можливість талановитим дітям з усієї України розвиватися, втілювати свої дитячі мрії. Це своєрідна компенсація за те, чого не мали в дитинстві ми. Подібний Центр плануємо невдовзі відкрити і в рідному Чернігові.

- У Вашій біографії в рядку "Освіта" вказана лише Чернігівська школа № 15. Як Ви це прокоментуєте?

- Я навчався у Чернігівській школі №27 , а закінчив № 15 у цьому ж місті у 1989 році. До речі, ось нещодавно на день вчителя приїжджав у рідну 15 школу. Пройшовся коридорами, навіть посидів за своєю партою. Мене там пам`ятають як старанного учня. Тут відбулася зустріч з директором закладу Оленою Жовтопляс. Закінчив школу майже з одними п`ятірками та відмінними характеристиками. Новозаводський районний комітет ЛКСМ України в Чернігові вручив мені направлення для здачі екзаменів до Ленінградської військово-космічної академії імені Можайського. Це якраз початок 90-х років, у країні - гостра економічна криза, треба було відроджувати виробництво. Тому прийняв рішення вступити в Полтавський кооперативний інститут. Провчився там кілька курсів і постав перед вибором. Бути студентом стало для мене завеликою розкішшю. А вдома мама одна, саме тоді менший брат народився, дві бабусі та двоє дідусів - треба було комусь брати на себе обов`язок стати годувальником у сім`ї. Прийняв рішення взяти академвідпустку, щоб заробляти гроші та забезпечувати родину.

- І наступне питання у продовження теми. З Вашої оприлюдненої біографії якимось чином випав майже десяток років між навчанням та першим місцем роботи. Де Ви були ввесь цей час? Чим займалися?

- Тим, що і більшість людей у часи економічної кризи, політичної, кризи свідомості передусім. Я взяв на себе чоловічий обов`язок забезпечувати родину і я його виконував. Шукав себе на різних роботах, точніше підзаробітках, бо роботи тоді днем з вогнем не знайдеш. Був такий період, коли купував імпортні дефіцитні товари та перепродавав їх в Україні. Потім зрозумів, що за цим немає перспективи. Узяв в оренду занедбаний зерновий завод, відремонтував його та відкрив виробництво борошна. Цьому передувала робота з підготовки і захисту бізнес - проекту, під які були виділені кредитні кошти на розвиток виробництва. А з нього вже робили макарони. Порівняно з імпортними вони дещо програвали на вигляд - страшненькі такі були. Зате робили їх із якісного зерна чернігівських аграріїв, тому продукція користувалася попитом. Продавали макарони, в тому числі, й тут - у Чернігові. Продукцію практично розмітали з вітрин магазинів. Далі була інвестиційно-будівельна компанія. Я займався розробкою програм розвитку в цій сфері. Ця фірма зводила будинки в Києві, у Чернігові.

Увесь цей час займався самоосвітою, брав найкраще із банківської справи та економіки. Це для мене був своєрідний "університет життя". Такої науки не здобудеш у жодному з вишів. Це школа виживання, що загартувала мене та навчила тримати удар.

Також у ці роки займався улюбленою справою - музикою. Ще в дитинстві я відвідував музичну школу, вчився грати на баяні. Коли виріс, захопився симфороком - це класика в сучасній обробці. Грав соло на гітарі, писав музику та виношував проект Центру музичної культури, щоб кожна обдарована дитина в Україні, незалежно від достатку, могла займатися улюбленою справою.

- Так уже склалося в Україні, що дозволити собі йти на вибори можуть далеко не всі бажаючі. Для цього треба бути або олігархом, або мати впливового та багатого покровителя з кола еліти. За які гроші Ви проводите свою виборну кампанію?

- Відразу розставлю всі крапки над "і". Я не олігарх. Я - промисловець. Іду на вибори поза будь-якою партією. Це моя принципова позиція. Я не хочу бути під жодним із партійних кольорів та лозунгів, бо не хочу після виборів мати перед ними якісь зобов`язання. Більшість із них, як велика мильна бульбашка, що лопається наступного дня після виборів. Я не звик розмінюватися на дрібні обіцянки та гасла, я працюю на перспективу. Єдина партія, інтереси якої я йду представляти до Верховної Раді, це люди. Чернігівці висунули мене кандидатом і довірили дуже відповідальну місію. І я роблю все, аби виправдати їхню довіру.

Мою скромну, порівняно з деякими іншими кандидатами (зокрема й по округу № 205), передвиборчу кампанію я роблю за власні кошти. Я нічого ні від кого не приховую, сплатив усі податки.

- Тоді цілком логічне питання, якщо Ви мали такі можливості, то чому раніше залишалися осторонь політичного життя Чернігова, країни? Чому саме зараз вирішили йти у велику політику?

- Я і моя родина, як і вся українська громада, мали великі надії на Революцію Гідності, Майдан. Уся Україна останні місяці жила в передчутті змін. Утім наші сподівання, на жаль, не виправдалися. Якісних змін так і не сталося. До влади повернулися старі обличчя, але вже перефарбовані в інші політичні кольори та з іншими гаслами. Мене, як і більшість українців, це не влаштовує. А потім, що я скажу своїм дітям, коли вони запитають, чи зробив я щось для того, щоб їм жилося краще в цій країні. Тому я й взяв усе в свої руки. Та й хто буде робити це, якщо не ми.

Залучившись підтримкою цілої команди однодумців, я впевнений у тому, що все роблю правильно. Я хочу для своїх дітей миру, хочу, щоб вони жили в єдиній європейській країні. Цього хочуть і мої земляки, а тому я для цього зроблю все!

PR

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.