Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:26:12

"Батьківщина" йде на вибори. Оновлена. Переформатована

15.09.2014   12:39Агенцiя

14 вересня відбувся XIII з'їзд Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", на який прибуло 184 делегати.

Також на з'їзді були присутні дипломати, зокрема голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінські, духовенство й видатні громадські діячі.

Делегати XIII з'їзду одноголосно затвердили програму, з якою партія йде на дострокові вибори парламенту. За словами заступника голови партії "Батьківщина" Івана Кириленка, програма затверджена за основу і робота над документом триватиме, щоб після перемоги на виборах вона була втілена в життя.

Також на з'їзді було затверджено кандидатів у депутати на 182-х мажоритарних округах. Уповноваженим представником партії у Центральній виборчій комісії обрано народного депутата Сергія Власенка.

Першим номером списку "Батьківщини" для участі у дострокових парламентських виборах з'їзд партії обрав українську льотчицю Надію Савченко, яка перебуває в російському полоні. Про це оголосила на з'їзді "Батьківщини" лідер партії Юлія Тимошенко.
"Перший раз за всю історію участі партії у виборах я не піду номером 1. Я уступаю цей номер тій людині, яка не просто гідна цього номера. Це сьогодні символ боротьби України за незалежність", - зазначила Юлія Тимошенко.

Зі сцени виступила рідна сестра Надії Савченко Віра. Вона зачитала лист Надії:
"Дякую, українці!
Саме важке для людини - це вибір… Мені самій ніколи не вистачило б сили зробити цей вибір самостійно. Дякую, що полегшили мій тягар.
Я почула думку 6 тисяч українців. Звичайно, це не вся Україна. Всю почую вже на виборах.
Я не стану розпилятися і слізно обіцяти… Правда в тому, що не знаю, як і що робити. Але не святі горщики ліплять. Будемо відновлювати і посилювати Україну разом. Я не злякаюся цієї роботи, це я вам обіцяю.
На вибори я піду разом з партією "Батьківщина", і не питайте, чому саме так! Не місце красить людину, а людина місце. Спробуємо разом прикрасити нашу Батьківщину - Україну. Дякую, Надія".

На пропозицію лідера партії з'їзд одноголосно проголосував за обрання Надії Савченко членом Президії Політради партії "Батьківщина".

Юлія Тимошенко заявила, що позачергові вибори - це можливість для України сформувати ефективну команду для забезпечення перемоги України і на фронті, і в тилу.

"Сьогодні наша команда переформатована і оновлена йде в новий бій: проти зовнішнього ворога - окупантів Кремля, проти внутрішнього ворога - всього старого, що не дає нашій країні жити. І ми з вами впевнено переможемо. Я в це вірю", - наголосила Юлія Тимошенко.

Також з'їзд "Батьківщини" затвердив партійний список для участі у дострокових парламентських виборах.
Першим номером, як вже було зазначено, стала українська льотчиця Надія Савченко.

Номер 2 списку - лідер партії Юлія Тимошенко, 3 - громадський активіст, герой Майдану, боєць батальйону "Азов" Ігор Луценко. 4 - голова фракції "Батьківщина" у чинному парламенті Сергій Соболєв. 5 - 26-річна юристка з Кембриджською освітою, учасник організації "Професійний уряд" Альона Шкрум. 6 - один з керівників Асоціації сільських та селищних голів, 34-річний Вадим Івченко.
7 - заступник голови партії "Батьківщина", екс-віце-прем'єр-міністр України Григорій Немиря.
8 - лідер "Батьківщини молодої" 33-річний Іван Крулько. 9 - ще один представник організації "Професійний уряд", яка об'єднує понад 3 тисячі випускників західних університетів, економіст, 31-річний Олексій Рябчин. 10 - комендант Майдану, громадський активіст, провідний політичний аналітик України Ігор Жданов.
Загалом делегати з'їзду затвердили партійний список, який складається з 225 осіб.

Місце в списку під номером 19 отримав народний депутат України Валерій Дубіль.
"Наш з'їзд проходив  у непростий для України час - в умовах війни. Але ми не самі. Адже на з'їзді були присутні представники Європейської народної партії. Це вкотре свідчить про те, що Україна не залишилася сам-на-сам з ворогом - європейці підтримують нашу державу на шляху до демократії! Я йду на вибори у Верховну Раду за партійним списком "Батьківщини", але це не означає, що моя рідна Чернігівщина залишиться поза моєю увагою - я як і раніше буду аналізувати і вирішувати проблеми нашого краю! Зараз потрібно об`єднати усі сили, щоб зберегти країну єдиною і неподільною. Потрібно зробити усе, щоб Україна перемогла. Наша команда оновлена йде в новий бій всього старого, що не дає нашій країні жити. І ми з вами впевнено переможемо. Україна переможе!" -  підсумував Валерій Дубіль.


Альона Макаренко

PR

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини