Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:39:34

Реформування місцевого самоврядування: європейський досвід

12.06.2014   08:13

«То що ж нам робити?» – таким виявилося ключове питання, що прозвучало 11 червня на виїзному семінарі «Реформування місцевого самоврядування: європейський досвід». Проводився він для посадових осіб місцевого самоврядування Чернігівського району на базі відповідної райдержаміністрації.

Власне, європейський досвід слухачів цікавив із точки зору можливості та реалістичності його запровадження в Україні під час реформування місцевих органів влади й самоврядування. Зрозуміло, що з врахуванням наявних та добре відомих проблем сучасного місцевого самоврядування в Україні та поточних пріоритетів.

Семінар складався з двох частин. Спочатку учасники познайомилися з діяльністю місцевого самоврядування на прикладі міста Кемптен (ФРН), де нещодавно побувала група міських та селищних голів Чернігівщини. Насамперед, йшлося про міське господарство та комунальні служби – водопостачання та водовідведення, утилізацію відходів, розвиток альтернативної енергетики, збереження навколишнього середовища, благоустрій та ін.

Свого роду відповіддю на вищенаведене запитання стала наступна тема «Угода про асоціацію та посилену зону вільної торгівлі між Українорю та ЄС: обгрунтування, витоки, зміст». Мовилося про структуру Угоди, її деякі аспекти, пов`язані зі скасуванням мит (насамперед, на сільгосптовари), можливий вплив на реформування державного управління. Для учасників певною несподіванкою стала інформація про те, що деякі положення частково підписаної Угоди вже діють, а переважна більшість інших, ймовірно, запроваджуватимуться з 1 листопада поточного року.

На завершення семінару учасники висловили сподівання, що всі свої кроки з реформування держава супроджуватиме необхідною публічною інформацією та роз`ясненнями.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини