Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:38:23

Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України відтепер дислокується у Чернігові

23.05.2014   18:41

23 травня у Чернігові піднято Державний прапор України з нагоди передислокації Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України із міста Феодосія Автономної Республіки Крим на територію військового містечка №18, що у місті на Десні.

В урочистій церемонії з цієї нагоди взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв, заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Сергій Журман, перший заступник Чернігівського міського голови Микола Миргородський, військовослужбовці місцевого гарнізону та ветерани Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків.

Звертаючись до військовослужбовців Центру, Микола Звєрєв наголосив, що саме під час анексії Криму обласна рада звернулася до Міністерства Збройних Сил України, в.о. Президента України Олександра Турчинова з пропозицією перебазувати Центр до Чернігова.

Голова обласної ради зазначив, що передислокацію здійснено у непростий період випробувань та російської агресії. Він також підкреслив, що органи місцевого самоврядування і виконавчої влади Чернігівщини допомагатимуть у розбудові інфраструктури військових частин, які дислокуються на території області. Зокрема, у будівництві та придбанні житла для військовослужбовців та їхніх сімей і не лише за рахунок держаного бюджету, але й потужних промислових підприємств, фінансових установ та благодійної допомоги. За словами керівника, органи місцевого самоврядування Чернігівщини готові безоплатно передавати майно колишніх військових частин, яке зараз знаходиться на балансі місцевих рад.

– Ми будемо робити все залежне для того, щоб наша армія була не лише озброєною та добре підготовленою, але й соціально захищеною. Вважаю, що це обов’язок влади, у тому числі і місцевої, – наголосив голова обласної ради та побажав особовому складу здоров’я та миру.

Вітаючи військових з початком роботи на новому місці, Сергій Журман сказав, що ані на хвилину не сумнівається, що Чернігівщина – споконвіку гостинна земля, стане рідною й для них. За його словами, Чернігівське авіаційне училище відкрило багато достойних імен, а аеродроми нашої області були відомі на увесь Радянський Союз. Тому він упевнений, що Державний науково-випробувальний центр з новою дислокацією займатиме гідне місце у Збройних Силах України. Сергій Журман передав керівництву центру Державний прапор України, а перший заступник Чернігівського міського голови Микола Миргородський – офіційний пропор Чернігова.

По завершенню урочистої частини заходу відбулася прес-конференція. Як повідомив начальник Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України, лауреат Державної премії України у галузі науки і техніки, доктор технічних наук, старший науковий співробітник, полковник Володимир Башинський, центр займається експериментальним випробуванням майже всіх видів зброї, сертифікацією озброєння та військової техніки і є головною науковою установою Збройних Сил України. Оскільки зараз відбувається заміна усіх комплектуючих російського виробництва на вітчизняне, тому центр розраховує на співпрацю промислових підприємств Чернігівщини.

Головне завдання науково-випробувального центру полягає у науковому супроводі розробок, проведенні випробувань зразків авіаційної техніки та озброєння і надання рекомендацій Збройним Силам України щодо прийому зброї. Володимир Башинський повідомив, що фахівці центру вже провели перші випробування гелікоптера МІ-8 на аеродромі «Півці», а також запевнив, що для жителів навколишніх населених пунктів науково-випробувальний центр ЗСУ не несе жодної загрози.

Переїзд Центру на Чернігівщину тепло вітали колишні льотчики, які висловили великі сподівання на відродження авіаційної слави Чернігова. Як сказав голова Союзу ветеранів Чернігівського вищого авіаційного училища полковник у відставці Володимир Кузьменков, ветерани авіації з нетерпінням чекають, коли знову почують вже забутий ними шум турбін та двигунів літаків на рідних аеродромах.

За словами начальника Центру Володимира Башинського, науково-випробувальна база повинна стати ключовою в Україні у навчанні льотчиків – випробовувачів. Він висловив упевненість, що робота Центру на Чернігівщині буде успішною. За словами Володимира Башинського, центр тільки-но розпочинає свою роботу, в тому числі з вирішення організаційних та побутових питань. Він щиро подякував обласній владі за ту підтримку та допомогу, яку військові науковці отримують з боку як обласної адміністрації, так і обласної та міської рад.

Володимир Башинський запевнив, що Центр активно використовуватиме у своїх цілях аеродром „Півці”, пообіцявши водночас, що військові подбають про безпечну його роботу для жителів навколишніх населених пунктів. Він також запевнив присутніх, що виконання завдань, які стоять перед Центром, сприятимуть й активізації чернігівських промислових підприємств. Однією із задач Центру є заміна усіх комплектуючих російського виробництва на вітчизняне, тому він сподівається, що підприємства Чернігівщини ще не втратили колишнього досвіду та потужностей оборонної спрямованості. Відновлення їхньої роботи у цьому напрямку сприятиме створенню нових робочих місць, надходженню в бюджет, і, зрештою, відродженню військової слави Чернігова.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини