Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:10:32

Стартував проект з виборчої просвіти та активізації молоді в Чернігівській та Сумській областях

25.04.2014   07:32Агенцiя

Багато молодих людей пасивно ставляться до участі у виборах, оскільки не довіряють самому інституту виборів, не орієнтуються у великій кількості передвиборчої інформації, не можуть її критично оцінити, не розуміють процесу виборів та не вірять у вартість власного голосу. Тому існує нагальна потреба у зміні існуючої парадигми, їх відношення до виборчого процесу.

Метою проекту є сприяння проведенню вільних і чесних президентських виборів 2014 року шляхом просвіти та активізації молоді в Чернігівській та Сумській областях. Діяльність проекту спонукатиме молодь до усвідомленої участі у виборах та громадських процесах, запропонувавши їм сильні аргументи щодо важливості виборів, унікальної ролі кожного виборця, впливу тих, кого обирають, на повсякденне життя виборця, країни. 

Однією з причин, чому присутність молоді на виборах має життєво важливе значення є омолодження вікової структури електорату. Тільки в 2013 році природне скорочення чисельності населення в Україні становило 158,7 тисяч, а за останні 5 років цей показник становить 858 тисяч осіб. А за період з 1989 до 1996 – ті, кому зараз 18-25 років – народилося 4,6 мільйони осіб, що є суттєвою цифрою, враховуючи загальну чисельність виборців у 36,5 мільйонів.

Вибори – це основна можливість для громадян реалізувати свої політичні права. Молодь має відчувати відповідальність за своє майбутнє та майбутнє країни. Сьогоднішні студенти, – завтрашні педагоги, інженери, юристи, медики, економісти, мають можливість стати політично активними та усвідомити значення процесів, що відбуваються в нашій країні. Молоді люди мають визначитись ким хочуть бути: спостерігачами, від яких, на їх власну думку, нічого не залежить, чи громадянами.


Наталія Дрозд, Центр «Доброчин»
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.