Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:58:41

Курс на євростандарти для України є незмінним

27.11.2013   17:55Агенцiя

Президент України Віктор Янукович під час інтерв’ю з журналістами українських телеканалів, яке відбулося 26 листопада, наголосив: “Ми будемо йти своїм шляхом, ми будемо робити все, щоб Україна ставала економічно міцнішою, сильнішою”.

За його словами, Україна визначилася щодо підписання Угоди з Європейським Союзом. Водночас, підкреслює Президент, все, що стосується умов, є принциповим питанням і все повинно відбуватися в інтересах українського народу. “Як тільки ми вийдемо на той рівень, який буде відповідати нашим інтересам, коли ми домовимось на нормальних умовах, тоді будемо вести розмову про підписання. Коли це буде? Швидко чи не дуже швидко. Час покаже. Я хочу, щоб цей час був якомога скоріше”, – підкреслив Президент.

Думки з цього приводу ми спитали у кількох респондентів.

Зокрема своєю позицією з приводу підписання Угоди з ЄС поділився голова Чернігівської обласної адміністрації Володимир Хоменко.
“Найважливіше у вчорашньому виступі нашого Президента, на мою думку, те, що було чітко окреслено, що Україна і надалі тримає курс на Європу, але при цьому євроінтеграція не повинна зашкодити самій Україні.
Що стосується економічного аспекту, то Україна очікувала від європейських партнерів, за висновками урядовців, впровадження механізму певних торгівельних компенсацій. Їх застосування мало гарантувати недопущення бюджетних втрат України. Саме цю точку зору керівництво країни намагається донести до Європейського Співтовариства.
Головний зміст нашої роботи на місцях вбачаю у роз’ясненні позиції Президента України, Уряду та економічних експертів щодо перспектив зовнішньополітичного вибору України. Потрібно не просто донести до людей позицію керівництва нашої держави, а показати її обґрунтованість, зробити зрозумілою кожному громадянинові.
Люди повинні чітко зрозуміти, що влада направляє всі свої зусилля до європейського напрямку. Приймаючи рішення, яке суттєво змінить долю цілої країни, варто все добре зважити. Адже асоціація з ЄС не лише відкриває перед Україною нові можливості, а й накладає на неї певні зобов’язання.
А ми, в першу чергу, повинні думати про національні інтереси. Про що і казав учора Президент під час інтерв’ю журналістам”, – сказав Володимир Хоменко.

Підтримує погляди Президента України і голова Чернігівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації “Фонд сприяння демократичним виборам” Володимир Сизих.
“Надзвичайно важливо, що у своєму інтерв’ю Президент підтвердив незмінність шляху України: ми неухильно рухаємось до Європи.
Нам близькі й зрозумілі загальноєвропейські цінності й стандарти. Проте, на жаль, різниця в рівнях економіки України та країн ЄС надто велика. І ще чимало належить зробити для того, щоб наша держава стала конкурентоспроможною, щоб вона нарівні з іншими європейськими країнами діяла у міжнародних взаєминах.
Зауважу, що ключовим в останньому реченні виступає слово “нарівні”. Тобто ніхто – ні на сході, ні на заході – не повинен нав’язувати свою волю Україні. І рішення про асоціацію з ЄС має прийматися, виходячи виключно з національних інтересів нашої держави.
І чи готова наша держава до виконання цих зобов’язань з точки зору економіки – питання, як ми розуміємо, не з простих… Звісно, ми хочемо кращого життя. Недаремно так багато людей виходить на “євромайдани”, вимагаючи підписання угоди про асоціацію. Проте євроінтеграція й угода про асоціацію поняття не тотожні. Запроваджувати європейські стандарти життя в своїй країні, поступово, спираючись на наявні можливості, ніхто нікому не забороняє. А от виконувати вимоги, обумовлені угодою про асоціацію, Україна буде зобов’язана. А вони ж не всі по силах сучасній українській економіці”.

Своїми сподіваннями на “європейське” майбутнє ділиться голова студентської ради Чернігівського національного технологічного університету Максим Гаркуша.
“Я б дуже хотів, щоб Україна була європейською державою. Але не дуже вірю в те, що підписавши цю Угоду у нас одразу виростуть зарплати, покращиться медицина чи життя взагалі.
Я бачив виступ Віктора Януковича, який розповідав про те, що курс нашої країни на Європу залишається незмінним. Він підтримує прагнення людей до кращого життя. Але треба все ретельно зважити і тільки потім підписувати Угоду про вступ до ЄС.
Всі люди хочуть жити краще, так само і я, але чи дасть нам Європа так скоро все те, про що ми мріємо? Це питання дуже складне. Я б хотів помандрувати, можливо, повчитися у якомусь європейському університеті, але чи стане це можливим…”

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини