Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:01:23

Громадська рада ініціювала обговорення перспектив створення в області єдиного державного органу по охороні культурної спадщини

01.11.2013   10:29Агенцiя

30 жовтня за ініціативи комітету з питань збереження і використання культурної спадщини Громадської ради при облдержадміністрації відбулось засідання за «круглим столом» на тему «Обговорення перспектив створення Управління охорони культурної спадщини».

Попередньо комітетом з питань збереження і використання культурної спадщини Громадської ради при облдержадміністрації було проведено громадську експертизу розпорядження голови облдержадміністрації від 22 жовтня 2012 року № 384 «Про внесення змін до Положення про управління містобудування та архітектури облдержадміністрації», яким частина повноважень по охороні культурної спадщини передана від Головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації (нині Департамент культури і туризму, національностей та релігій) до Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Висновок громадської експертизи: доцільно створити окремий підрозділ обласної державної адміністрації — Управління охорони культурної спадщини.

Учасники засідання — представники облдержадміністрації, посадовці та депутати місцевих рад, науковці та фахівці галузі підтримали ідею створення в області єдиного органу державної влади по охороні культурної спадщини.

Член Колегії Головної ради УТОПІК, заступник голови громадської ради при Міністерстві культури України, радник Міністра культури України з питань охорони культурної спадщини, заповідної та музейної справи Богдан Кожушко однозначно підтримав ідею створення нового структурного органу облдержадміністрації та запевнив присутніх у підтримці Міністерства культури України.

Одна з озвучених пропозицій — вирішувати питання поетапно та розпочати зі створення управління у складі Департаменту культури і туризму, національностей та релігій, додавши до назви Департаменту «охорони культурної спадщини».

Разом з тим, виступаючі зазначали, що передумовою успішної роботи нового управління є кілька важливих складових, серед них створення відповідних структурних підрозділів у районах та містах, що потребує значних ресурсів.

Директор КЗ «Чернігівський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» Чернігівської обласної ради Валентина Мултанен поінформувала про роботу по занесенні об'єктів культурної спадщини до державного реєстру.

Учасники засідання вирішили рекомендувати облдержадміністрації створити робочу групу, яка б опрацювала питання створення управління охорони культурної спадщини.


Громадська рада при Чернігівській облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини