Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:56:43

Угода Мерів як інструмент забезпечення теплого та комфортного майбутнього мешканців міст

22.10.2013   15:15Агенцiя

Прес-конференція за підсумками проекту “Стале енергетичне планування: міжнародна співпраця та досвід на шляху до Угоди Мерів” пройшла 22 жовтня 2013 року в дискусійному клубі “Експерта думка” і зібрала учасників проекту – представників місцевого самоврядування, громадськості та журналістів.

Наталія Дрозд, керівник громадської організації “Центр Доброчин”, у своєму вітальному слові відмітила важливість широкого залучення зацікавлених сторін до сталого енергетичного планування. Адже кінцевим споживачем енергетичної політики є громадяни і тому вони мають право обирати пріоритети у визначенні джерел генерування енергії та її подальшого споживання. Тому підвищення спроможності української місцевої влади і відповідних зацікавлених сторін у сфері сталого енергетичного планування є актуальним і затребуваним.

Про Угоду мерів, як інструмент для забезпечення доступних енергетичних послуг для громадян, розповів Олександр Підгорний, експерт проекту. Тому проект було зосереджено на ознайомленні з литовським досвідом, зокрема з практикою міст-підписантів, їх надбанням, добрими прикладами, а також неуспішними практиками стосовно реалізації Угоди Мерів.

Литовські експерти, Юргіс Мінгайла та Відас Стасітис, розповіли яким чином Литва допомагає Україні запроваджувати енергоефективні технології, а також про конкретні фінансові можливості підтримки такої діяльності.

Про свою діяльність з планування, а також впровадження енергоощадних технологій та проведення інформаційних кампаній для населення розповіли представники міст Мена, Щорс та Городня:

Роман Зуб, Щорський міський голова
Валентина Москаленко, секретар Щорської міської ради
Олександр Назаренко, голова Асоціації регіональних ЗМІ
Лариса Мартиненко, відповідальний секретар газети “Промінь”
Олег Короткий, депутат Городнянської міської ради.

На завершення учасники обговорили нові ідеї та плани для продовження розпочатої діяльності в сфері сталої енергетики.

 


Наталія Дрозд, Центр “Доброчин”
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.