Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:37:29

Асоціацію регіональних аналітичних центрів створено у Чернігові

27.09.2013   08:20Агенцiя

У Чернігові 20-21 вересня представники організацій громадянського суспільства задекларували наміри щодо співпраці в рамках Асоціації регіональних аналітичних центрів. Меморандум був підписаний представниками 16 аналітичних центрів з різних областей України під час установчого засідання, що відбулося у приміщенні готельно-туристичного комплексу “Придеснянський”. Цей акт став одним з кроків на шляху до реалізації проекту “Асоціація регіональних аналітичних центрів: інструмент для підвищення ефективності управління в регіонах України”.

Проект реалізується Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень у партнерстві з Міжнародною Асоціацією Інституцій Регіонального Розвитку “МАІРР” та Асоціацією аналітичних центрів за відкрите суспільство (PASOS) за підтримки Європейського Союзу.

Організатором засідання виступив Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень (PFIRS).

Даний захід став логічним етапом проекту після реалізації його навчальної складової: проведення двох тренінгів, присвячених питанням надання адміністративних послуг в Україні та країнах Європейського Союзу та розгляду системи моніторингу надання адміністративних послуг в Україні, які відбулися у містах Ужгород (на початку травня 2013 року) та Чернігів (наприкінці липня 2013 року).

Модераторами засідання виступили: Максим Корявець (керівник проекту, менеджер PFIRS), Геннадій Максак (ментор проекту, президент PFIRS), Євген Романенко (ментор проекту, віце-президент PFIRS).

У ході установчого засідання відбулося:
обговорення та погодження тексту Меморандуму
про взаємодію та співробітництво регіональних аналітичних громадських організацій України у складі Асоціації регіональних аналітичних центрів;
підписання Меморандуму про взаємодію та співробітництво регіональних аналітичних громадських організацій України у складі Асоціації регіональних аналітичних центрів;
обговорення та удосконалення Методології моніторингу діяльності центрів надання адміністративних послуг у регіонах України.

Саме підписання Меморандуму про взаємодію та співробітництво регіональних аналітичних громадських організацій України 20 вересня 2013 року підтвердило наміри організацій громадянського суспільства аналітичного спрямування із 16-ти областей України співпрацювати у складі Асоціації регіональних аналітичних центрів.

Асоціація регіональних аналітичних центрів – це ініціативна група організацій громадянського суспільства аналітичного спрямування, які поділяють ідеологію впровадження ефективної місцевої та державної публічної політики, працюють задля формування суспільного запиту на результати досліджень з широкого кола економічних, соціальних, політичних питань, сприяння їх втіленню, а також створення клімату для консолідованої та усвідомленої підтримки економічного та суспільно-політичного розвитку України.

До складу Асоціації увійшли такі аналітичні організації: громадська організація “Подільська агенція регіонального розвитку”, Луцька міська громадська організація “Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу”, Дніпропетровська обласна громадська організація “Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики”, Асоціація громадських організацій “Соціально-економічні стратегії і партнерства”, громадська організація “Лабораторія досліджень ТЦК”, Центр Східно – Європейських ініціатив “Бахчисарайська стратегія”, громадська організація “Агентство стійкого розвитку Луганського регіону”, громадська організація “Центр аналітичних досліджень”, Полтавська обласна громадська організація “Аналітичний центр “Бюро економічних та соціальних досліджень”, Школа політичної аналітики “Поліс”, Харківська обласна громадська організація “Фонд місцевої демократії”, Центр досліджень південноукраїнського прикордоння, громадська організація “Агентство стратегічних досліджень” (АСД), Чернівецька обласна громадська організація “Буковинська агенція регіонального розвитку”, громадська організація “Сприяння міжкультурному співробітництву” та Чернігівська міська молодіжна громадська організація “Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень”.

Місією Асоціації є якісне оновлення та поліпшення соціально-економічного становища України шляхом сприяння впровадженню ефективної соціально-економічної політики, розвитку громад, інтенсифікації регіонального розвитку, інтелектуальної та інформаційної підтримки процесів демократичних перетворень та економічних реформ в Україні на основі демократичних цінностей. Передбачається, що діяльність Асоціації базуватиметься на засадах неупередженості, професійності, аполітичності та здійснюватиметься у форматі підготовки та реалізації спільних заходів, проектів і програм.

У рамках проекту “Асоціація регіональних аналітичних центрів: інструмент для підвищення ефективності управління в регіонах України” Асоціація здійснюватиме моніторинг діяльності центрів надання адміністративних послуг в обласних центрах 15-ти регіонів України (у Вінницькій, Луцькій, Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Кримській, Луганській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Херсонській, Черкаській, Чернівецькій та Одеській областях).

З цією метою під час установчого засідання 21 вересня 2013 року відбулося обговорення та доопрацювання Методології моніторингу діяльності центрів надання адміністративних послуг у регіонах України, розробленої на основі напрацювань тренерів-консультантів під час реалізації навчальної частини проекту (а саме Габора Петері, виконавчого директора Local Governance Innovation & Development Ltd. (LGID); Теванней Шюді Аннамарії, консультанта LGID; Гашпара Матяша, експерта LGID; Олега Лукші, консультанта Асоціації міст України, члена правління Асоціації Агенцій регіонального розвитку України; Наталії Носа, президента Міжнародної Асоціації інституцій регіонального розвитку “МАІРР”) та з урахуванням досвіду існуючих на сьогодні практик моніторингу діяльності центрів надання адміністративних послуг в Україні.

Моніторингова діяльність Асоціації регіональних аналітичних центрів починається з 1 жовтня 2013 року і триватиме більше року. Проміжні результати моніторингу регулярно висвітлюватимуться у загальнонаціональних та регіональних ЗМІ України.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини