Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:30:23

Кернел проти рейдерів

27.08.2013   19:33Агенцiя

Компанія Кернел повідомляє, що з 25 серпня 2013 року СТОВ Батьківщина під керівництвом Олега Дмитренка злочинним шляхом перешкоджає господарській діяльності СТОВ Дружба Нова (власником підприємства Дружба Нова з липня 2013 року є компанія Кернел).

Мова йде про 2598 га земель, розташованих у Талалаївському та Срібнянському районах Чернігівської області. СТОВ Дружба Нова діє на підставі договору надання послуг з Борсуком І.Г, який орендує вище згадані землі.
 
На даний час є ряд судових рішень, які пройшли вже всі інстанції та підтверджують право оренди цих земель Борсуком І.Г. Варто зазначити, що цими судовими рішеннями зобов’язано повернути самовільно зайняті земельні ділянки із незаконного користування СТОВ «Батьківщина» на користь Борсука І.Г. та відшкодувати збитки.
 
З 25 серпня 2013 року працівники та посадові особи СТОВ Батьківщина шляхом незаконних дій почали перешкоджати у здійсненні польових робіт по збору зерна кукурудзи СТОВ Дружба-Нова. Неправомірними діями було заблоковано рух та експлуатацію транспорту СТОВ Дружба-Нова, перекрито дорожні шляхи загального значення, паралізовано нормальну роботу транспорту звичайних громадян та порушено безпеку функціонування транспортних комунікацій в цілому. Разом з цим  технікою  СТОВ Батьківщина заблоковано комбайни та вантажні авто Дружби Нової на полях , що призвело до простою техніки та матеріальної шкоди станом на 26.08.2013 на суму 630 761,20 грн. Враховуючи факт псування зерна високої міри вологості, яке тривалий час знаходилось у кузовах заблокованих вантажних автомобілів, Дружбі Новій завдано додаткової шкоди на суму 504 000,00 грн.
 
26 серпня 2013 до процесу рейдерської атаки приєдналися «нові представники» СТОВ Батьківщина - особи кавказької зовнішності - які чинили психологічний та фізичний тиск на механізаторів та водіїв, що працювали на полях, погрожували їм вогнепальною зброєю, а їх близьким - фізичною розправою. Механізатору комбайна та водієві вантажного автомобіля нанесені тяжкі тілесні ушкодження.
 
Більше того, зусиллями «працівників» СТОВ «Батьківщина» було умисно пошкоджено майно СТОВ Дружба-Нова із використанням холодної та вогнепальної зброї, зокрема колеса у 10 комбайнів марки John Deere 9770 STS та у трактора John Deere 8295R, в наслідок чого підприємству спричинено додаткових матеріальних збитків на суму 195 230,00 грн.. Під час цих подій працівнику служби безпеки Дружби Нової Лобанову Р.С. рукояткою пістолета була заподіяна рубана рана голови та струс головного мозку. З отриманими травмами Р. Лобанов був госпіталізований до Варвинської районної лікарні, де знаходиться в даний час. Більше того злочинцями був здійснений напад на працівників міліції.
                 
По факту протидії законній господарській діяльності Дружбі Нової в Срібнянський РВ УМВС України в Чернігівській області направлено заяву.
 
Віталій Ставнічук, Директор СТОВ «Дружба Нова»: «Протягом останніх трьох днів завдяки діям конкурентів наше підприємство здобуло збитків на 1,3 млн. гривень. Для захисту від їх агресивної поведінки ми були змушені залучити власну охорону до процесу збору врожаю. Щодо до звинувачень зі сторони СТОВ Батьківщина, що Дружба Нова збирає не свій урожай, зазначу, що наше підприємство лише надає послуги по збиранню урожаю та його перевезення. При укладанні договору послуг з Борсуком І.Г., останнім нам було надано правовстановлюючі документи на використання зазначених земель, зокрема договори оренди землі, які на сьогодні є діючими, зареєстрованими у встановленому законом України порядку, судами не скасованими, не дійсними не визнаними. Відповідно до статей 90, 95, 212 Земельного кодексу України самовільно зайняті земельні ділянки повертаються їх власникам або землекористувачам з передачею останнім незібраного врожаю без відшкодування затрат, понесених за час незаконного користування ними. Дружба Нова, як і всі інші підприємства компанії Кернел, діє виключно відповідно діючого законодавства».
 

Прес-служба КЕРНЕЛ

До теми:

На півдні Чернігівщини відбувається озброєне протистояння двох суб'єктів господарювання. ФОТО

Прокуратура області розслідує інцидент у Срібнянському районі

Позиція міліції щодо подій у Срібнянському районі

 

Останні новини Чернігівщини

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини