Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:33:41

Олександр Шкурат: “Наша Перемога гідна пам’яті й поваги десятків поколінь”

26.04.2013   12:55Агенцiя

Як не прикро визнавати, однак сучасне суспільство досить неоднозначне в оцінках і судженнях щодо тих подій, які відбувалися за радянської доби.

І навіть така священна дата як День Перемоги 9 Травня викликає дискусії, мовляв, тодішні переможені нині живуть краще, ніж ми – переможці. Власну думку з цього приводу висловив депутат Чернігівської міської ради, почесний президент Благодійного фонду імені двічі Героя Радянського Союзу Олександра Молодчого, відомий меценат і благодійник Олександр Шкурат.

– Щиро кажучи, я взагалі не розумію людей, які можуть сумніватися в доцільності Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Навіть те, що в сучасних шкільних підручниках цей термін намагаються замінити на “Другу світову війну” я вважаю кощунством.

Давайте поміркуємо, чи потрібна була перемога в’язням концтаборів, кого не сьогодні-завтра чекала газова камера? Чи потрібна була перемога дітям, змученим нещадними медичними експериментами? Чи потрібна була перемога солдатським вдовам і матерям, у яких та кровопролитна війна відняла найдорожче? Я не маю жодного сумніву в тому, що ця дата – 9 травня 1945 року – повинна бути навіки закарбована в літопис пам’яті нашого народу. Більше як п’ять поколінь вшановують Велику Перемогу над фашизмом. І вона дійсно варта, щоб про неї пам’ятали десятки поколінь нащадків і щоб гідно шанували визволителів рідної землі.

За радянських часів держава турбувалася про ветеранів, які багато років самовіддано працювали на благо своєї країни, мужньо захищали її в роки війни. І особисто я щиро вдячний людям, котрі свого часу піклувалися про моє майбутнє. Прикро, що тепер більшість із них отримують невеликі пенсії, а головне – все менше уваги і поваги від сучасників.

Саме тому я прагну за будь-якої можливості й нагоди допомагати тим, хто цього особливо потребує. Тривалий час опікуюся клубом “Ветеран”, підтримую видання книг історичної тематики, виділяю кошти на лікування ветеранам війни та праці. Щороку до травневих свят піклуюся про впорядкування місць поховань загиблих.

Дуже шаную фронтовиків, адже як історик знаю, якою тяжкою ціною дісталася нам перемога. Важливо, щоб це усвідомлювали і наші діти. Тому зараз надзвичайно велике значення має військово–патріотичне виховання. Починати його треба з сім’ї: знати історію свого роду, відвідувати могили предків, з покоління в покоління передавати сімейні реліквії.

Обов’язково треба приділяти увагу цьому напрямку виховання в школі. Тільки робити це потрібно не для “галочки”, а від усієї душі, щоб молоді було цікаво. Треба, образно кажучи, шукати ключики до юних сердець. Переконаний: будуть наші діти та онуки патріотами – Україна матиме майбутнє!

І щоб нам усім стало краще жити – треба просто не покладаючи рук працювати, думаючи не лише про сьогодні, а й про завтра і післязавтра, кожному на своєму місці бути людяним, відповідальним і чинити по совісті.

Юлія Стоян
PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини