Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:39:01

Підведенню підсумки діяльності обласної служби зайнятості за І квартал

11.04.2013   09:55Агенцiя

Підведення підсумків діяльності обласної служби зайнятості за І квартал 2013 року та обговорення основних завдань щодо впровадження нових інструментів Закону України "Про зайнятість населення" відбулося 10 квітня на нараді за участю керівного складу обласного та базових центрів зайнятості.

Розпочала захід директор Чернігівського ОЦЗ Лідія Падалка. Вона проаналізувала ситуацію на ринку праці області та роботу обласної служби зайнятості за І квартал 2013 року. Зокрема вона зазначила, що за розрахунками, які зроблені згідно з методологією МОП, у І кварталі 2013 року рівень безробіття в Чернігівській області, вперше за останні кілька років, не перевищив 10%, рівень зайнятості населення залишився вищим за середній по Україні - 60,1%.

Ситуація на регіональному ринку праці характеризується збільшенням кількості громадян, які звернулися до центрів зайнятості у пошуку роботи. Так у І кварталі 2013 року взято на облік понад 10 тисяч осіб - на 13% більше ніж у минулому році. Кількість громадян зі статусом безробітного зросла на 16,6% і склала 8,5 тис. осіб. Загалом перебувало на обліку та отримувало комплекс соціальних послуг 25,4 тис. громадян, що також більше минулорічного показника на 2,5%.

За сприяння служби зайнятості з початку 2013 року отримали роботу понад 4 тисячі громадян - на 6% більше аналогічного показника 2012 року. Зокрема, 169 безробітних започаткували підприємницьку діяльність. Також Лідія Падалка наголосила, що Національним планом дій по впровадженню Програми економічних реформ "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" передбачено збільшення на 36% чисельності підприємців, які розпочнуть власну справу за сприяння служби зайнятості.

Пріоритетними напрямками в діяльності обласної служби зайнятості на сучасному етапі залишається професійне навчання і профорієнтаційні послуги. Протягом І кварталу поточного року 1323 безробітні набували нових професій або підвищували кваліфікацію за направленням обласної служби зайнятості. З них 92% навчались на замовлення роботодавців. Профорієнтаційні послуги отримали 22,5 тис. безробітних - 95,8% у загальній кількості.

За три місяці у роботах тимчасового характеру за кошти роботодавців взяли участь 400 безробітних громадян. З 26 березня цього року набув чинності Порядок організації громадських робіт, затверджена форма договору між центром зайнятості та роботодавцем, а відтак є всі нормативні інструменти для забезпечення тимчасової зайнятості безробітних з використанням коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Директор ОЦЗ звернула увагу присутніх на те, що у 2013 році Законом України "Про зайнятість населення" запроваджено нові принципи реалізації соціальних гарантій уразливим категоріям громадян та забезпечення роботодавців умовами для створення нових робочих місць. Тому підвищення якості надання соціальних послуг наразі залишається пріоритетним напрямком роботи Державної служби зайнятості.

На нараді також було заслухано начальників відділів обласного та директорів базових центрів зайнятості, які говорили про організацію роботи центрів зайнятості в умовах набрання чинності нових нормативно-правових актів.

Підбиваючи підсумок проведеної наради директор ОЦЗ Лідія Падалка поставила колегам чіткі завдання щодо удосконалення надання соціальних послуг та сприяння працевлаштуванню незайнятого населення.


Оксана Большак, головний спеціаліст відділу організаційної та інформаційної роботи ОЦЗ

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини