Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:44:33

Закон повинен бути рівним для всіх

02.04.2013   17:17Агенцiя

Хаотичні забудови – одна з нагальних проблем Чернігова, на яку часто нарікають мешканці й гості міста, журналісти й політики.

Про своє особисте ставлення до проблеми контролю за будівництвом в обласному центрі розповів депутат Чернігівської міської ради Олександр Ковальов та висловив свої пропозиції щодо її вирішення.

- Олександре Олександровичу, як Ви особисто відноситесь до хаотичних забудов у Чернігові?

- Звичайно негативно. Як жителя  нашого міста, і як секретаря комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин мене вкрай непокоїть хаотична забудова Чернігова. Забудовники нині керуються виключно власними чи комерційними інтересами, часто не задумуються ні про навантаження на мережі, ні про збереження зелених зон.

На жаль, чинне законодавство  за незаконне будівництво передбачає тільки невеликі штрафи. Часто жителі перших поверхів багатоквартирних будинків добудовують додаткові кімнати під виглядом балконів, або щось зводять, захоплюючи проїзди в дворах. Такі нелегальні забудови створюють незручності для інших мешканців нашого міста.

Виходить так, якщо простий добропорядний  громадянин має намір впорядкувати територію біля свого будинку, то за це ще й може отримати штраф. А хтось інший, користуючись якимсь тимчасовим положенням, наприклад, спорудив гараж на проїжджій частині, при цьому не несе ніякої відповідальності.

Я вважаю, що кожен громадянин повинен  нести відповідальність за свої вчинки, і закон повинен бути рівним для  всіх. Міська рада, весь депутатський корпус, на пленарних засіданнях голосує проти виділення таких земельних ділянок. Але інколи громадяни намагаються повторно їх отримати через суд. І вся проблема в тому, що депутати на це не мають впливу. Люди приходять до нас із проханням про виділення земельної ділянки, і при цьому думають: «Спочатку побудуємо, а потім узаконимо». А це не правильно, звідси й виникає проблема нашого міста – хаотичні забудови.

- Скажіть, що, на Вашу думку, допоможе вирішити дане питання?

- Я вважаю, що ті органи, які мають будь-який вплив чи відношення до даного питання, повинні діяти ефективніше. Необхідно розробити чіткі юридично правильні пропозиції щодо створення спільних комісій, робота яких буде направлена на ліквідацію таких забудов. Якщо людина чи підприємство за будівництво без надання всіх дозволів будуть жорстко покарані фінансово, та ще й при цьому побудований об’єкт буде ліквідовано, то повірте – інші на такий вчинок не наважаться.

- Що б Ви запропонували зробити своїм колегам, щоб на місцевому рівні позбавитися незаконних забудов?

- Депутати міської  ради повинні більш активно  піднімати питання попередження  несанкціонованих забудов, добиватися  їх ліквідації. Але й нашим  виборцям теж потрібно брати  участь у цьому процесі, не закривати очі, коли відбуваються якісь порушення. Необхідно зміцнити взаємини влади і громади, тоді робота буде ефективною.

І ще хочу наголосити, що дане питання – дуже актуальне й серйозне. Щоб надати повну змістовну відповідь, необхідно більш детально його вивчити з юридичної сторони. В кожному конкретному випадку треба шукати законні правильні рішення. Сподіваюся, що така робота не буде марною, у найближчому майбутньому наші виборці це побачать і зрозуміють.

Ігор Становий

PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини